RECENSIE: Superhero - Picking up the Line

superhero-pickinguptheline
2005-04-15 Superhero geeft in het bijgeleverde boekje aan dat ze de hokjescultuur verkeerd vinden. Bij een recensie kan het plaatsen in een hokje verhelderend werken voor de lezer: Men snapt beter wat voor muziek het gerecenseerde brengt. Superhero is wat dat betreft lastig, omdat ze niet in één hokje te plaatsen zijn. Globaal gezien maakt Superhero alles wat tussen pop en hardcore ligt maar waarbij de nadruk ligt op punk.

Door de melodieëen en het meezinggehalte op Picking Up The Line gaat af toe de vergelijking op met Discipline. Maar de zang op deze cd is echter iets totaal anders. De zanglijnen zijn veel diverser. Zo worden rustgevende zanglijnen afgewisseld door snelle (en enigszins schelle) zang.

Vragen en meningen over het leven staan centraal in de liedjes van Superhero. Dit geeft een zekere lading mee aan Picking Up The Line. Superhero stopt haar gevoel in de nummers, en dat merk je. Het is bijzonder dat deze krachtige gevoelens zo goed worden verweven met de muziek.

De vijf helden die samen een superheld in spé vormen hebben gezorgd voor een vrolijke maar emotionele cd. Picking Up The Line kan je laten nadenken over je eigen leven. Enig minpuntje is de totale duur van slechts acht nummers. De energieke cd is helaas binnen het half uur al over.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Superhero Label:Redemption Records
Geen Coverart Beschikbaar

Darling Rooster - Darling RoosterToen ik de cd van Darling Rooster in mijn handen kreeg dacht ik: ’damn wat is...

cancionesdeamorygratitud

Australian Blonde - Canciones de Amor y Gratitud Voor even de grote held zijn. Zo voelen de kleine meisjes in tutu’s zich, die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT