RECENSIE: Tsunami Bomb - Live at the Glasshouse

tsunamibomb-liveattheglasshouse
2005-06-18 Live At The Glass House is de titel van deze live-dvd van Tsunami Bomb. Tsunami Bomb is een punkrock band met een vrouwelijke zangeres. Deze zangeres die luister naar de naam Agent M heeft een karakteristieke zang. Karakteristiek omdat ze in haar zanglijnen enkele woorden kiest die ze extra hoog zingt. Ze brengt hierdoor een ongekend ritme aan in haar zang. Naast 18 nummers kent deze dvd ook vele extra’s. Zogenaamd grappige stukjes zoals het onthoofden van een speelgoedbeer zijn uitvoerig in beeld.

Het optreden is opgenomen in The Glass house te Pamona, Californië. Het optreden begint met het nummer El Diablo. Meteen valt op dat het gitaarwerk live veel ruiger is dan wat op cd te horen is. De lastige zang komt in dit nummer wat flets voor de dag. Het derde nummer My Machette staat ook op de nieuwe cd The Definitive Act staat. Dit nummer is een stuk rustiger dan de voorgaande twee nummer. Hierbij lijkt Agent M ook wat beter bij te kunnen benen. Agent M schuwt er niet voor om ook de nummers op de setlist te zetten waarin hoog gezongen moet worden. Een voorbeeld hiervan is het nummer Say It If You Mean It. Tijdens dit nummer wordt er een tijdje erg hoog gezongen zonder muzikale begeleiding. Na al het brullen is het niet verwonderlijk dat de zang schel is. De fans laten in dit stuk goed van zich horen door massaal mee te zingen.

Het nieuwe nummer Dawn On A Funeral Day word erg positief ontvangen door het publiek. Ondertussen word het alsmaar warmer en warmer in “het glazen huis”. Dit is goed te zien door het hevige zweten van band en publiek. Ook vallen er regelmatig (zweet)druppels door het beeld heen. De warmte doet Tsunami Bomb blijkbaar goed want het optreden wordt gaandeweg steeds krachtiger. Ook de zang van Agent M begint overtuigender te worden. Na Take The Reins verlaat Tsunami Bomb het podium. ‘One more song’schreeuwt het publiek. Het worden zelfs Two more songs. Count Me Out en …Not Forever zijn de toegiften.

Hiermee is een einde gekomen aan het optreden van Tsunami Bomb. Doordat het gitaarwerk veel ruiger is en Agent M het cd niveau niet kan halen klinkt de band anders dan op cd. Op sommige momenten wordt je een beetje tureluurs van de te snelle camera wisselingen. Je ziet hierdoor nooit details. Voor de Tsunami Bomb fan die nog niet bekend is met hun optredens zal Live At The Glass House wennen zijn.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Tsunami Bomb Label:Kung Fu Records
homer-punkrockverses

Homer - The Punkrock VersesDe titel van het nieuwe album van Homer kan letterlijk worden genomen....

stateofeye-UrbanTrafficJam

State of Eye - Urban Traffic Jam State of Eye heeft al heel wat hoogtepunten op zijn naam staan, zoals het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT