RECENSIE: The Palookas - The Right Choice

The Palookas - The Right Choice
2006-05-24 The Right Choice is de tweede cd van The Palookas. Deze nieuwe plaat is net als de voorgaande cd in eigen beheer uitgebracht. The Palookas is een Nederlands Ska band. Deze groep bestaat uit zes muzikanten die allen nog relatief jong zijn.

Het eerste nummer The Right Choice laat meteen horen waar The Palookas goed in zijn: Vrolijke pret-ska met een vleugje Fusion. A Strange Sound kent afwisseling. De plaat is soms opzwepend en snel dan weer rustig en kalm. Het knappe van The Palookas is dat overgangen tussen snel en rustig en andersom onopvallend is.

Zang blijft bij Heading for Palookaville achterwege. Ondanks dat Charles uitstekend kan zingen is het ontbreken van zang geen gemis. In dit nummer wordt de gitaar maar zo af en toe gebruikt. Wanneer de gitaar bespeeld word klinkt Heading for Palookaville sneller en ruiger maar het nummer blijft herkenbaar.

Bij het vierde nummer Sailing gaat het tempo geheel uit de plaat. Toch blijft de plaat even vrolijk en inspirerend als daarvoor. Side By Side is een erg vrolijk nummer. Het rustige liefdesnummer laat je voelen of je verliefd bent.

The Right Choice kent een goede mix tussen rustige en wat wildere ska nummers. De soms maffe geluidjes die uit Arjen zijn keyboard komen zijn van meerwaarde. Op deze zeven liedjes durende plaat valt niets aan te merken.
Recensent:Kees Vrins Artiest:The Palookas Label:Eigen Beheer
Ignite - Our Darkest Days

Ignite - Our Darkest DaysDe band Ignite is 14 november vorig jaar de studio ingedoken met producer...

Blizzard - Thinking Twice

Blizzard - Thinking Twice In de Achterhoek valt geen hol te beleven. Dus wat doe je dan? Juist, je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT