RECENSIE: Tsunami Bomb - The Ultimate Escape

2002-08-28 Helium. Heel veel helium. Probeer je eens voor te stellen hoe AFI zou klinken als zanger Davey Havok daar iets te veel van inademde....
Nu weet je hoe de zangeres Agent M van Tsunami Bomb ongeveer klinkt. Een beetje als een smurf dus. Om te kijken of deze vergelijking stand houdt draaide ik een AFI LP eens op 45 touren. De gelijkenis bleek schokkend treffend te zijn. Om het nog eens verdachter te maken, de bassist van AFI is de "ontdekker" van Tsunami Bomb. Conspiracy theory anyone?

Met de muziek van dit debuutalbum wat vanaf 3 september in de winkels ligt is overigens niets mis hoor. Heerlijke mid en uptempo punkrocksongs met mooie refreintjes en sterke intro's, na een aantal keer lekker meezingbaar. De stem van de zangeres gaat en blijft echter op de zenuwen werken. Als je zang a la Dancehall Crashers of No Doubt slikt als zoete koek, dan glijdt dit er ook wel in. Als je muziekcollectie (net als de mijne) naar verhouding nog minder zingende vrouwen bevat dan het aantal vrouwen uit de top van het bedrijfsleven of de politiek, dan kun je dit beter eerst even luisteren.

Liedjes met hardcore achtige stukken als 'Top 40 Hit', '20 Going On' en 'Count Me Out' en nummers met zowaar enige hitpotentie zijn terug te vinden. Echt rauw wordt het echter bijna nergens. De twaalf tracks zijn wel allemaal sterk en zullen al met al regelmatig hun weg naar de discman weten te vinden. Volgens de bio staat de band live haar mannetje naast Guttermouth, H20 en The Vandals. Muzikaal gezien valt daar best wat bij voor te stellen. Hopelijk kunnen we dit dan ook snel zelf gaan verifiëren.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Tsunami Bomb Label:Kung Fu Records

Why George? - Why George?Why George? zegt zelf niet te weten wat voor muziek ze nu eigenlijk spelen....

PN - TwentyInchBurial / PN - The Collection Series II Dit cd'tje betreft een op Underhill Records uitgebrachte split tussen het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT