RECENSIE: PN - TwentyInchBurial / PN - The Collection Series II

2002-08-27 Dit cd'tje betreft een op Underhill Records uitgebrachte split tussen het Vlaamse PN en het Portugese TwentyInchBurial (In de Benelux is ze via Funtime verkrijgbaar).
Na het met een pistoolschot eindigende intro van de film La Haine hakt laatsgenoemde band het eerste nummer 'Excuses' er gelijk lekker in. De band laat vier sterke nummers horen die alle schipperen tussen metalcore, emocore en hardcore. Pray heet het volgende nummer. Afwisselend melodieus en zeer open klinkende gitaarpartijen, meer groovende refreinen en een flink kwaad klinkende brulstem zorgen voor een geluid tussen Deftones en Poison The Well in. Ook dankzij het experimenteel klinkende 'Material Expensive God' en het lekkere refrein van 'Wrong' wordt duidelijk dat dit een Portugese band is om rekening mee te houden (en daar zijn er niet echt veel van).

De tweede helft van deze split laat PN haar ijzersterke emocore (die ze zelf adequaat omschreven Heartcore noemen) horen. Het gaat om 'Feeding Off Fashion', 'Retro-active Storm Called Life', 'A Frame For A Better Future' en 'Lost Manifest'. De eerste drie staan ook op de Dreamwave Heroes MCD van PN, laatstgenoemde vind je op het album 'Our Pitiful Paradise' terug (welke hier beide reeds besproken zijn). Geen nieuwe nummers dus; maar wel erg goede.
Als je PN wilt leren kennen, dan kun je beter deze split aanschaffen dan eerder genoemde MCD. Zodoende ontdek je ook TwentyInchBurial en sla je twee vliegen in één klap.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:PN Label:Funtime Records

Tsunami Bomb - The Ultimate EscapeHelium. Heel veel helium. Probeer je eens voor te stellen hoe AFI zou klinken...

Wölf (Be) - Gas Guzzlin’ Girls Gas Guzzlin’ Girls is het debuutalbum van het uit België...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT