RECENSIE: Octopussys - Face the World

Octopussys
2011-07-20 De regenbuien dreigen het begin van onze zomer in het water te doen vallen. De festivals varen er niet goed bij en de mensen die met vakantie vertrekken, nemen maar beter een goed boek mee. Echt vrolijk worden we er niet van, maar toch is er nog een lichtpuntje in deze grijze wolkenmassa, namelijk The Octopussys. Deze vijfkoppige Belgische band slaagt erin om met zijn melodische punkrock volgens de regels van No Use For A Name en Lagwagon deze druilerige periode te doen vergeten. Hun debuut Face The World zorgt ervoor dat we toch nog ergens ons zomers gevoel uit kunnen putten.

Het label Funtime Records bewijst met dit soort releases dat er in de Lage Landen heel wat kwaliteitsvolle punkbands te vinden zijn. The Octopussys grijpen terug naar de skatepunk, die een tiental jaar geleden zijn hoogtepunt beleefde. Hun aanstekelijke sound, een combinatie van vrolijke poppy riffs en energetische drums, komt zowel daadkrachtig als dansbaar over. Voor de teksten moet je het niet meer doen, als je de puberteit enigszins ontgroeid bent. Het album handelt over het opnemen van verantwoordelijkheden (‘Face The World’, ‘Hear Me Out’) en het doorhakken van knopen (‘Break Me Free’, ‘Stuck’). Eén van de beste tracks op het album is echter ‘Never Look Back’, dat aangename poppunk weet te verzoenen met een iets donkerder geluid. Deze track had gerust een prominentere plaats op het album mogen innemen. De semi-akoestische afsluiter ‘This Moment’ flirt dan weer net iets te veel met de melige kant van dit soort muziek en had weggelaten mogen worden. Daarbuiten horen we een prima album waar weinig op aan te merken valt.

De fans van melodische punkrock kunnen dankzij Funtime Records hun favoriete muziekgenre quasi in de achtertuin bewonderen. The Octopussys nemen hier de rol van de Amerikaanse skatepunkbands voor hun rekening en doen dit volgens de regels van de kunst. Niets meer, maar ook niets minder.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:Octopussys Label:Funtime Records
Break of Day – Illusion Burn

Break Of Day - Illusion BurnDat we de grote oceaan niet meer hoeven over te steken om goede melodieuze...

Foo Fighters – Back And Forth

Foo Fighters - Back and Forth Het kan bijna niemand ontgaan zijn dat Foo Fighters onlangs een album heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT