RECENSIE: PN - The Art Of Being 'We'

PN - The Art of Being We
2003-01-27 The art of being "we" is de enigzins mysterieuze, maar toch veelzeggende titel van het nieuwste ambachtelijke werkje van het Vlaamse PN. Al meer dan 10 jaar werken Funtime Records eigenaar Johan en zijn bandmaatjes aan het perfectioneren van hun vorm van emotionele hardcore. Uit de drie eerder verschenen recensies van mijn hand hier op Festivalinfo, kun je al opmaken dat ik zeer gecharmeerd ben van deze muziek. Helaas heb ik PN nog niet live gezien, iets wat hopelijk snel zal veranderen. Want dit is wederom erg mooi.

Hoewel er gedurende de zes nummers op deze cd nauwelijks snelheidsuitbarstingen te horen zijn, zit het met het loskomen van zeer oprecht overkomende emoties nog steeds goed. Eerst zacht gevooisd, dan weer getergde geluiden uit de tenen op een bedje van slepend gitaarspel (Denk The Spirit That Guides Us en Face Tomorrow voor Nederlands vergelijkingsmateriaal). Als je hebt genoten van de mini-cd 'Dreamwave Heroes' en het album 'Our Pitiful Paradise', dan zul je hiermee ook uit de voeten kunnen. De middelste twee nummers vormen het hoogtepunt op de cd. 'Where naivety meets reality, stars are born' heeft het lekkerste ruigse stuk en 'Blame me you them us' (waarvan binnenkort een heuse videoclip verschijnt) heeft dankzij de weinige rafelrandjes enige hitpotentie bij meer mainstream georiënteerd publiek. PN maakt muziek om in je eentje bij gedempt licht naar te luisteren en in te zwelgen alsof het je lievelingsboek is.

Hoewel PN in haar carriére al veel bereikt heeft, verdient deze band veel meer dan zij tot nu toe gekregen heeft. Hoewel de muziek niet echt hard is, vertegenwoordigt de band alle positieve kanten van alles wat hardcore genoemd kan worden. Oprechte bevlogenheid, passie en een positieve do it yourself mentaliteit. Bij deze wil ik iedereen die de voorkeur geeft aan echte en oprechte muziek, in wat voor genre dan ook, oproepen om hier eens naar te luisteren. PN is dan wel een slechte bandnaam, maar dit boek dient niet op zijn omslag beoordeeld te worden.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:PN Label:Funtime Records
Incense - On tip of Wings

Incense - On Tip Of Wings We WalkBinnen de Nederlandse muziekscene is het een publiek geheim dat niet de...

HumanRites-Live at the Peppel

Human Rites - Live at de Peppel Human Rites speelt zeer ontspannen, laidback reggae met een enorme dosis...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT