RECENSIE: One Fine Cast - Pride of Humility

onefinecast-PrideofHumility
2005-01-29 H-8000 scene uit België zei je? ‘Jawel, dat heb je goed gehoord’.
Voor de mensen die er niet bekend mee zijn: dit is een van de grotere hardcore-crews uit ons buurlandje België. Bands als Liar, Congress, Vitality en XregressionX houden de naam hoog van deze scene. Helaas is het de laatste tijd, op de laatst nieuwe van Congress na, wat rustiger rondom deze kliek. One Fine Cast geeft ons gelukkig een teken van leven, met hun gloednieuwe cd Pride of Humility.

Waar de meeste bands in de H-8000 kiezen voor het moshgerichte werk, leunt One Fine Cast meer op de oldschool kant. Met een fris geluid en een goede productie beginnen ze de plaat met het nummer ‘Fight Less, Fight Harder’. Een leuk nummer, met een leuk eind om op te ‘dansen’. De cleane zang, in samenwerking met de redelijk snelle muziek doet me denken aan oude bands in het genre als Youth of Today, Shelter en soortgenoten. Opzich al een vergelijking waarop je redelijk trots kan zijn, mits het allemaal goed wordt uitgevoerd. Dat is gelukkig wel het geval, en in het nummer ‘Sidney’ krijgen we zelf nog een stukje sing-a-long voorgeschoteld. Terug naar de goede oude tijd dus, waar ik dit gedeelte van dit nummer al helemaal voor me zie tijdens een concert. De zanger doet me overigens denken aan Zoli, de zanger van de hardcore band Ignite. De teksten zijn lekker recht voor zijn raap, en dat is eigenlijk altijd wel belangrijk in de hardcore scene.

Helaas is het hele gebeuren na een kleine 15 minuten alweer voorbij. Gelukkig heeft men de repeat-knop uitgevonden, dus laten we die maar gebruiken bij een cd als deze. Bij het succes van old-school bands als Deadstop en Justice komt een band als deze natuurlijk als geroepen. Ik hoop voor dit kwartet dat ze deze status ook gaan halen, en Pride of Humility is daar een goed begin van.
Recensent:Maarten Ondersteijn Artiest:One Fine Cast Label:Eigen Beheer
Bullseyepowerrock-Pulverize

Bullseye-Powerrock - Pulverize Pulverize: Het verpletteren van iets of iemand. Precies waar dit album...

BlackMaria-LeadUsToReason

The Black Maria - Lead Us To Reason De bandnaam doet de band heel wat duisterder voorkomen dan dat ze is. Ze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT