RECENSIE: Perfect - French Connection

Perfect - French Connection
2010-02-11 Perfect is de artiestennaam van de Jamaicaanse reggaezanger Greg Rose. Twee van zijn bekendste nummers zijn ‘Lock me Up’ en ‘Handcart Bwoy’, beiden ongeveer vijf jaar oud. Voor zijn nieuwe album French Connection zocht hij in Frankrijk naar een producer voor zijn nieuwe plaat, wat ook gelijk de albumtitel verklaart.

Hoewel Perfect zijn roots heeft liggen in de meer traditionele reggae en bij eerste beluistering ook veel van de ouderwetse muziekstijl te herkennen is, komt op French Connection een modernere, met rap, dancehall en electronica doorspekte muziekstijl naar voren. En dat is best even wennen, aangezien het de traditionele basis van reggae wegtrekt. Bijvoorbeeld op het gepimpte ‘Step Away’ hoor je dat er veel gebruik gemaakt is van auto-tunes waarmee Perfect’s geluid verder geperfectioneerd wordt. Mijn eerste indruk was dan ook al gauw dat deze plaat te toegankelijk was gemaakt. Extra storend hierbij is dat het bereik van Perfect soms te wensen over laat. Zo hoor je op ‘Come on Woman’ dat hij teveel wil. Op ‘oudere’ nummers zoals ‘Son of Jamaica’ komt Perfect beter uit de verf. Nog steeds zijn er veel nieuwe invloeden te horen, maar de basis van het nummer is traditioneler. Een ander pluspunt van deze cd is de gevarieerdheid. Op ‘Rebel in me’ hoor je bijvoorbeeld een muzikant die nog wel ergens iets met reggae heeft, maar verder voornamelijk een rustig popnummertje maakt.

Al met al is het best lastig om Perfect snel te gaan waarderen. Hierbij spelen deels de muzikale kwaliteiten van de zanger een rol, maar misschien nog wel belangrijker de overvloed aan elektronica. Misschien is de Franse connectie dus toch wel niet zo goed geweest voor dit album.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Perfect Label:Groove Attack
Sir Ian – Apathology

Sir Ian - ApathologyBart Hoevenaars, die u kunt kennen van het Rotterdamse Mono en Fuck The...

The Black Box Revelation – Silver Threats

Black Box Revelation - Silver Threats Enkele jaren geleden waren de Brusselse jonge honden van The Black Box...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT