RECENSIE: White Rabbits - It's Frightening

White Rabbits – It’s Frightening
2010-04-29 It’s Frightening is het tweede album van de vanuit Brooklyn opererende band White Rabbits. Het door Spoon-frontman Britt Daniel geproduceerde album kwam in Amerika een jaar geleden al uit, maar verschijnt nu pas officieel in ons land.

It’s Frightening trapt sterk af met ‘Percussion Gun’. Dit nummer wordt gedragen door een tribal beat die lijkt op die uit Bow Wow Wow’s ‘C30, C60, C90, Go!’. Ook in de meeste andere songs op het album is de percussie erg belangrijk. Verder doet White Rabbits vaak aan Radiohead denken, maar dat komt vooral door de zang. Vooral in rustige songs als ‘Lionesse’ en ‘Midnight And I’ lijkt deze nogal op die van Thom Yorke. Ook het wat hardere ‘Right Where They Left’ gaat qua zang echter aardig richting Radiohead. Deze song vormt overigens ook één van de hoogtepunten van It’s Frightening.

Een andere uitschieter is ‘They Done Wrong / We Done Wrong’. Dit is een vrij rustig nummer, met desondanks prominent aanwezige drums. ‘Rudie Fails’ is wat drukker en in deze track valt vooral de pianopartij op. ‘The Lady Vanishes’ is wat meer een rocksong en is eveneens een van de betere tracks It’s Frightening.

Afsluiter ‘Leave It At The Door’ is een erg rustig nummer met piano en zang. Omdat veel andere songs op het album een vrij hoog energieniveau hebben, vormt ‘Leave It At The Door’ een behoorlijke anticlimax. Afsluiten met een echte uitsmijter was wellicht beter geweest. Mede door deze misser is It’s Frightening niet meer dan een aardig album, met wel een aantal vrij goede songs erop.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:White Rabbits Label:EMI Music
Laura Marling – I Speak Because I Can

Laura Marling - I Speak Because I Can Laura Marling leverde drie jaar geleden met Alas I Cannot Swim een...

Jónsi – Go

Jónsi - Go Waar de band Sigur Rós een rustpauze heeft ingelast gaat zanger en gitarist...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT