RECENSIE: Boston Tea Party - Little Trouble Kids

Boston Tea Party – Little Trouble Kids
2010-06-03 Zo overduidelijk als het artwork van Little Trouble Kids schatplichtig is aan Yoshitomo Nara en (de nurse-paintings van) Richard Prince, zo onomwonden refereert de muziek van het in Gent residerende duo Boston Tea Party aan The Kills, The Moldy Peaches, De Bossen, Blood Red Shoes en de 4-track demo’s van PJ Harvey. Niets mis mee; we houden immers wel van een portie gelaagde schilderkunst en rauwe noisepop.

Eline Adam en Thomas Werbrouck (die niet alleen samen musiceren maar ook elkaars lief zijn -tot hier het story-gehalte van deze recensie-) laten vocaal allebei van zich horen en bedienen zich verder van een ronduit minimaal instrumentarium: Een gitaar en een zelfgemaakte stompbox. Voor een sporadisch streepje synthesizer, wat handjeklaps en enkele andere kleine instrumentele zaken kreeg het tweetal ter aanvulling nog wat hulp van niemand minder dan Tim Vanhamel (die ook voor de productie van het album tekende).

En nu we toch aan het namedroppen zijn geslagen; een groot gedeelte van de songs werd opgenomen in de Vantage Point Studios van dEUS en ook Pascal Deweze (Sukilove) deed een duit in het zakje. Maar die professionele ondersteuning is er niet direct aan af te horen en gelukkig maar. Boston Tea Party ook maar een beetje gelikt laten klinken doet immers afbreuk aan de intentie en de charme; wars van alles en iedereen lekker groezelig swingen en beuken.

De eerste vijf tracks stemmen in deze meer dan vrolijk. Vooral ‘Lately’ doet het hier keer op keer erg goed. Na het schattige ‘Gloomy Face And The Oh-Oh Band’ rammelt het schijfje ook best lekker door (‘Freemason’), maar steekt ook een beetje een gevoel van eenzijdigheid de kop op en kent het album gewoon wat mindere momenten. Met de puike afsluiter ‘She Made Me’ laten ze ondergetekende uiteindelijk toch steeds met een positief gevoel achter en lonkt de play-knop telkens uitnodigend voor nog een rondje opgewekte en energieke rammelpop.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Boston Tea Party Label:Dying Giraffe Recordings
Kapitan Korsakov – Well Hunger

Kapitan Korsakov - Well HungerDe heren van Kapitan Korsakov hebben al sinds een paar jaar een stevige...

Memory Tapes – Seek Magic

Memory Tapes - Seek Magic Veel muziek is het nét niet. Het is een wetenschap waar Dayve Hawk, een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT