RECENSIE: At No Bikini Beach - The New Bikini

At No Bikini Beach - The New Bikini
2010-08-03 Misschien een kleine introductie nodig bij deze band. Wat ooit begon als een ongecompliceerd zijproject van het toenmalige Feverdream is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band. At No Bikini Beach bestaat uit Arnold van de Velde (ex-Feverdream) René van Lien (ex-Feverdream, ex-Jimmy Barock) Micha Haring (Elle Bandita, Sir Ian) en Jos Hoevenaars (the New Earth Group, Sir Ian). Met hun album The New Bikini wil deze toegankelijke band laten horen hoe bijzonder ze zijn.

Bij de naam At No Bikini Beach is het niet gek dat je denkt aan het strand. Met die gedachte in je hoofd neemt het instrumentale openingsnummer 'Roll To The Beach' je inderdaad mee naar een strand met palmbomen en een heldere zee. Als je die gedachte uit je hoofd zet en je gaat storten op de muziek hoor je dat er veel verschillende instrumenten worden gebruikt in dit nummer. Van gitaren tot synthesizers, van bas tot nog meer bliepjes. Ondanks dat er geen zang aan te pas komt is het feel good music waar je absoluut niet stil op kan staan. Overigens is het wel lastig om deze muziek in een hokje te plaatsen. In het nummer 'Golden Girls' wordt toch zang gespot. Het is totaal niet storend, want het is een leuke afwisseling.

De band is blijkbaar beïnvloed voor verschillende culturen. In het nummer 'Arnold VS Marokko' zijn Arabische invloeden te ontdekken en in de laatste minuut van het nummer klinkt er een apart instrument wat veel wegheeft van een theremin. Het daaropvolgende nummer heeft een aparte titel: 'Onnodige Hit'. Er volgt weer een waslijst met interessante instrumenten en bijzondere bliepjes en je zou er zo de Macarena op kunnen dansen.
Het gelijknamige nummer 'The New Bikini' is wel in te delen in een categorie, namelijk elektronica. Ook zou dit prachtig passen in een game. In het slotnummer 'Open Rene' komen er ineens instrumenten voorbij die nog niet op dit album te horen waren. De blaasinstrumenten maken het nummer nog krachtiger en het is een prima afsluiter van deze cd.

Dit instrumentale album van At No Bikini Beach maakt je vrolijk en zorgt dat de zon schijnt op een sombere dag. Dit album is ideaal om te draaien tijdens een roadtrip of achterin je tuin als je van de zon aan het genieten bent. Dus haal dat album in huis en heb altijd de zomer in huis!
Recensent:Francis Pronk Artiest:At No Bikini Beach Label:Dying Giraffe Recordings
Hot Hot Heat – Future Breeds

Hot Hot Heat - Future BreedsSuiker, kleur- en zoetstoffen hebben het afgelopen decennium hun eigen genre...

Deviation - Tell it like it is

Deviation - Tell It Like It Is Het vierkoppige Deviation komt uit Utrecht. De band maakt muziek in lijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT