RECENSIE: Deviation - Tell It Like It Is

Deviation - Tell it like it is
2010-08-23 Het vierkoppige Deviation komt uit Utrecht. De band maakt muziek in lijn met Jimmy Eat World, New Found Glory en het Nederlandse Destine. Volgens de biografie van de band ontstond de band in 2004 door de leidende hand van iemand genaamd John die de band bij elkaar bracht zonder dat iemand wist wie het was. Daarna volgde vier jaar van oefenen, spelen en in het voorprogramma staan van bijvoorbeeld Attack!Attack!. Tegenwoordig is wel bekend wie John is, maar valt er weinig over hem te vertellen.

Op de EP Tell it Like it is worden alle emopunk en poppunk tradities eer aangedaan. Het duetje, de vrolijke uithaal, de gevoelige loopjes, het hardere refrein. Waar de band het tot dusver van moet hebben is goede looks en een vrolijk geluid. Daar zijn ze dan ook goed in. Vooral de eerste twee nummers op de EP zijn sterk en denderen gemakkelijk door je speakers. Op het derde, ‘Mr Sparks’, horen we een wat rustigere aanloop die de cd kracht bijzet. De productie z1it sterk in elkaar en werd uitgevoerd door Darius van Helfteren die ook al voor de Staat werkte.

Waar het tot dusver aan schort bij Deviation is een eigen geluid. En daar is veel mee gezegd. Het populaire genre waar de jongens voor uitkomen kampt met het probleem dat alle wegen inmiddels begaan lijken te zijn. De naam van de band suggereert dat de band in staat zou moeten kunnen zijn om af te wijken van de overbegane wegen om tot een eigen geluid te komen. Verder is dit verre van een slechte EP.


Eerdere recensies van Deviation:
- 17-11-2008: A Gentlemen's Agreement.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Deviation Label:Eigen Beheer
At No Bikini Beach - The New Bikini

At No Bikini Beach - The New BikiniMisschien een kleine introductie nodig bij deze band. Wat ooit begon als een...

El-P – Weareallgoingtoburninhellmegamixx3

El-P (USA) - Weareallgoingtoburninhellmegamixxx3 Vergeet de Snoop Doggs van vandaag en beluister eens het nieuwe album van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT