RECENSIE: New Killer Stars - Crash Their Parties and Rob Their Houses

New Killer Stars – Crash their parties and rob their houses
2010-11-11 New Star Killers maakte hun debuut met de Hebrew Matthew EP. Met een mix van rock ’n roll, garagerock en grunge wisten zij ook live menigeen te verrassen. Ze speelden op Eurosonic, stonden in het voorprogramma van De Staat en Go Back To The Zoo en deden zelfs een Amerikaanse tour. Hoogste tijd voor een full length dus. Crash Their Parties And Rob Their Houses werd opgenomen in bekende studio’s in Asheville en Nasheville U.S.A. en is geproduceerd door Mark Robertson.

De plaat opent met het grunge georiënteerde ‘Bridal Shower Bingo Cards’. Het intro heeft wat weg van De Staat en verder is een vleugje Mudhoney terug te horen. De New Killer Stars zijn op dreef en beuken in hoogtempo door met ‘Mindbreaker’. Zanger Sytse Bloem drukt met zijn stem stempel op de sound van de band. Zijn bereik is vrij beperkt en af en toe zit hij er een toontje naast. Hij heeft een aangename sound dus het stoort niet echt. In het nummer ‘No Paradise’, dat een van de beste nummers van de plaat is en waarin hij het uiterste van zijn stem vergt, gaat hij af en toe toch over de schreef.

In ‘Susanne’ neemt de band gas terug met een ballad van vier minuten. Net voordat het vuur uit lijkt te gaan, herinnert de band wat goed voor ze is: alcohol. Het doet de band herleven in ‘You Know That It’s Good’. Hoewel de band stevig door rockt en de grunge invloeden er vanaf druipen, wordt niet voorkomen dat de plaat een beetje verder kabbelt. ‘Only At Night’ is het hoogtepunt van de tweede helft van de plaat. Verder valt vooral in de nummers ‘Stars On The Radio’ en ‘Fire’ de herhaling op. Tot slot brult Sytse in het nummer ‘I’m A Liar’ nog even zijn stem aan gort.

Al met al is Their Parties And Rob Their Houses een heel degelijke debuut full-length. Het gebrek aan verfrissende uitspattingen en verrassingen, is een beetje inherent aan het genre. Aan de andere kant rockt de plaat stevig door en dat is weer een van de basis vereisten in het genre. De liefhebbers kunnen deze garage-rock’n roll-grunge plaat dan ook blind aanschaffen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:New Killer Stars Label:Dying Giraffe Recordings
Monster Magnet - Mastermind

Monster Magnet - MastermindDe stonerrock van Monster Magnet gaat inmiddels al weer 20 jaar mee. Vooral...

KRS-One en True Master – Meta-historical

KRS-One - Meta-Historical (met True Master) Knowledge Reigns Supreme Over nearly everyone –of gewoonweg KRS-One - is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT