RECENSIE: MakeBelieve - City Lights

MakeBelieve – City Lights
2010-11-14 Voor de Groningse alternatieve pop/rock formatie MakeBelieve is 2010 een zeer geslaagd jaar te noemen. De band mocht zich bij 3FM laten benoemen tot Serious Talent, wat tevens voor aardig wat airplay zorgde. MakeBelieve was onderdeel van een goedlopende tournee met Destine en Only Seven Left en ze speelde in het voorprogramma van o.a. Good Charlotte en 30 Seconds to Mars. Ook in het festivalseizoen viel er voor MakeBelieve veel te genieten. Zo stonden ze op Lowlands en gaven ze acte de précense op het grootse Sziget festival in Hongarije. Opvallend genoeg gebeurde dit alles zonder dat er (sinds de oprichting in 2006) ooit een album is verschenen.

Daar komt nu verandering. De leden van MakeBelieve wilde op een bijzondere manier met een album komen. Dit doen ze door het uitbrengen van drie EP`s onder de naam City Lights. Het eerste deel bevat een hoes die (naast de eerste cd) ruimte biedt voor de twee nog te verschijnen schijfjes. Naast het gegeven dat de band hierdoor redelijk wat speling heeft, als het gaat om de invulling van de overige twee delen van het album, is het commercieel gezien ook handig. De leden van MakeBelieve zeggen dat het album op deze manier goedkoper is dan de aanschaf van een compleet album. De prijs van de drie delen samen (resp. €8 a €10 voor het eerste deel, € 5 per opvolgend deel) zal echter eerder enkele euro's hoger liggen.

Muzikaal gezien is de sound op City Lights een samensmelting van emorock, punkrock en powerpop. City Lights telt vier tracks, waarbij het toegankelijke 'From the Start' en het Fall Out Boy-achtige 'Another Night at the Disco' al als single zijn uitgebracht. MakeBelieve beloofde een catchy eigen draai aan het eerdergenoemde genre, maar op deze EP horen we daar maar weinig van terug. Naast de twee single zijn 'Breathe Slowly' en 'Make You Mine' inderdaad catchy, maar ze bevatten ook de vertrouwde geluiden uit dit genre. Denk hierbij aan korte gitaarriffs, strakke drums en melancholische zang. Al met al klinkt het eerste deel van City Lights best aardig, maar misschien kunnen ze op de andere delen voor meer originaliteit en variatie zorgen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:MakeBelieve Label:Rough Trade Distribution
Virgin Steele  - The Black Light Bacchanalia

Virgin Steele - The Black Light BacchanaliaHet Amerikaanse Virgin Steele draait al sinds 1982 mee in de metal scene....

Our Last Night – We Will All Evolve

Our Last Night - We Will All Evolve Elke dag schieten er weer nieuwe bands omhoog als paddenstoelen in een scene...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT