RECENSIE: Our Last Night - We Will All Evolve

Our Last Night – We Will All Evolve
2010-11-21 Elke dag schieten er weer nieuwe bands omhoog als paddenstoelen in een scene waar je labels aan kan hangen als emo, screamo, post-hardcore en melodic-metal. Sommige van deze labels zijn gedateerd, maar zijn zeker terug te horen in bands als Our Last Night. Het is daarom, ondanks de grote vraag naar dit soort bands, lastig om voet aan de grond te krijgen in deze wereld. Heel af en toe is er dan een band die net dat beetje extra heeft. Een band die net het verschil maakt. Zo'n band is Our Last Night, dat met We Will All Evolve een meer dan prima album op de planken zet.

Our Last Night hanteert alle clichés uit ‘de scene’. Grunts gecombineerd met clean vocals, riffs afgekeken uit de metalscene, hippe kapsels, depressieve liefdesteksten en een stemvervormer hier en daar. Our Last Night heeft het allemaal. Toch maken deze vijf jongens uit New Hampshire net wat betere muziek dan veel collega bands in het genre.

Wat maakt Our Last Night dan beter dan het gros van de bands in hetzelfde genre? Je zou kunnen zeggen dat zij een juiste dosering hebben weten te vinden tussen de grunts en de clean vocals. Naast deze balans klinken deze beide stemmen ook nog eens erg goed. Los van elkaar maar ook samen. Daarnaast is ook de rest van de eerdergenoemde clichés in balans waardoor deze band geen karikatuur is geworden van de scene maar een erg lekkere band om naar te luisteren.

Zo kent Our Last Night een prima start met single/videoclip ‘Elephants’. Een van de stevigere nummers van het album, dat ook nog eens begint met een pittig intro. Hierna wordt verder gegaan met het wat meer aanstekelijke ‘The Air I Breathe’. Deze toon wordt doorgezet op ‘Mouth Machine Gun’.

Opvallend is dat dit album geen dipje kent, daar waar in veel albums vaak een vorm van herhaling en eentonigheid zit waardoor de plaat in een dip raakt. We Will All Evolve weet van begin tot eind te boeien en de aandacht vast te houden. Het is nog geen aspirant klassieker, maar wel een van de betere platen in dit genre dat we in 2010 hebben mogen horen.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Our Last Night Label:Epitaph
MakeBelieve – City Lights

MakeBelieve - City LightsVoor de Groningse alternatieve pop/rock formatie MakeBelieve is 2010 een...

Veara - What we left behind

Veara - What We Left Behind Het viertal Veara is afkomstig uit Georgia. In 2003 werd de band opgericht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT