RECENSIE: Our Last Night - We Will All Evolve

ourlastnightfestivalinfo.jpg
2010-09-10 De schreeuwlelijk Trevor Wentworth was slechts elf jaar toen hij begon aan Our Last Night. Hoewel iedereen nog op de basisschool zit rond die leeftijd, stond hij samen met broer Matt Wentworth (clean vocals) als aanvoerders van de groep in de studioruimte. De post-hardcore mannen begonnen met het spelen van covers en gezellige jamsessies, maar zijn ondertussen groot uitgegroeid. Het vijftal is momenteel getekend door Epitaph Records en ging op tournee met bands zoals Asking Alexandria, We Came As Romans en From First To Last.

De meeste kinderen praten nog over tekenfilms en sinterklaascadeaus, maar de Wentworth-kids praten over ‘Distance Is Destroying Me’ en ‘The Devil Inside You’. En ook de bandnaam doet denken alsof de 11-jarige heel wat mensenkennis heeft opgedaan en diverse gebroken harten heeft opgelopen. Het is krom om ze te horen zingen over grote mensen problemen, maar gelukkig doen ze het alsnog met veel overtuiging. De bekende uitspraak age ain't nothing but a number blijkt ook bij Our Last Night zeer gegrond.

Het derde We Will All Evolve werd voorafgegaan met de radiovriendelijke ‘Elephants’ en ‘Across The Ocean’ via hun MySpace-pagina. De twee nummers zijn vooral gericht op de clean vocals, waardoor het beeld van Our Last Night niet helemaal goed wordt gevormd. Het is namelijk bij vlagen ook best een pak lekkere herrie wat er door de speakers komt. De harde gitaren, snelle drums en kleverige speeksel komen op ‘Carry Me To Safety’ veel meer naar voren.

Natuurlijk gaan veel post-hardcore bands over depressie en haat, maar Our Last Night heeft een positieve lading in de nummers. Met zinnen als ‘we choke when we focus on negativity’ is de band zeer kindvriendelijk te noemen. De strengere ouders kunnen hun emo-dochters rustig naar de band laten luisteren. Geen parental advisory - exlicit content-melding op de nieuw plaat, maar de tien nummers verdienen wel een dikke pluim. De potentie is ongekend en wanneer de Amerikanen iets minder binnen de lijntjes gaan kleuren, dan kan het enorme succes pas echt gaan beginnen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Our Last Night Label:Epitaph
Lilian Hak – Old Powder New Guns

Lilian Hak - Old Powder New GunsDe Utrechtse schoonheid Lilian Hak is een vrouw die je niet associeert met...

Klaxons – Surfing The Void

Klaxons - Surfing The Void Met debuutplaat Myths Of The Near Future wint Klaxons in 2007 de Mercury...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT