RECENSIE: Try Drowning - A Different Kind of Winter

trydrowning-differentkindofwinter
2005-07-19 De jongens van Try Drowning doen heel erg hun best om hun band onder de aandacht te brengen. Sinds de oprichting in 2003 zijn er door het hele land optredens geweest in zalen als Simplon en Tivoli en is er een demo opgenomen. ‘A Different Kind of Winter’ is de eerste EP. De opnamen hiervoor hebben bijna een jaar in beslag genomen en is geproduceerd door Aart Steekelenburg (Face Tomorrow) en Jochem Jacobs (Textures).

Al vanaf de eerste klanken van de cd is het duidelijk; deze band maakt rock. Rock alleen is echter wel een te krap hoekje, invloeden van metal, hardcore en emo zijn duidelijk aanwezig. Het klinkt donker; als een stormachtige herfstavond waarbij de donder langzaam aan komt rollen en de bliksem door de lucht flitst. Midden in de cd wordt je ineens getrakteerd op een heel ander type nummer waarvan de tekst je bekend voorkomt; het is een elektronische remix van de openingstrack Winter, dat op een wel heel originele plek is gezet. Deze remix is meteen de overgang naar een andere stijl. De storm is gaan liggen. De laatste drie nummers zijn beduidend rustiger dan de rest van de cd, wel zitten ze net zo strak in elkaar. Afsluiter Sleeping With the Fish bestaat hoofdzakelijk uit gitaarnoise en aanverwante klanken.

Hoewel hij nog geen 32 minuten duurt is A Different kind of Winter een gevarieerd album. Dat komt niet alleen door de drastische overgang midden in de cd, maar ook door de combinatie van verschillende muziekstijlen. Niet alles is even goed, maar voor een eerste EP zijn ze lekker op weg.

Leuk detail: voor slechts €7,50 bestel je deze cd op de website van Try Drowning.
Recensent:Imre Veen Artiest:Try Drowning Label:Eigen Beheer
laguerra-revolutiontheory

Laguerra - Revolution TheoryLaguerra is een uit Nederland afkomstige band, die metal, hiphop en reggae...

Thesetup-pretenseofnormality

The Setup - The Pretense of Normality Na een knallend optreden op Groezrock, hebben de mannen van The Setup hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT