RECENSIE: Winnebago Deal - Career Suicide

Winnebago Deal - Career Suicide
2010-12-05 Dit is punkrock zoals punkrock hoort te zijn. Winnebago Deal brengt naar aloude gewoonte een verzameling van veertien smerige en energieke rock and roll punk deuntjes waarbij de speelduur amper de dertig minuten overschrijdt. De band zag het levenslicht in Oxford in het Verenigd Koninkrijk eind jaren negentig. Ben Harper en Ben Thomas zijn nog steeds verantwoordelijk voor alle composities.

Wat omvat de nieuwe Career Suicide nu? Niet veel nieuws in feite. Het genre staat nu eenmaal bekend om zijn korte nummers met een statement hier en daar. Bij Winnebago Deal is het echt niet anders. Subtiliteit, diversiteit en het kunstmatige worden angstvallig vermeden. De noodzaak hiervoor ontbreekt ook. Dit is recht door zee muziek die het liefst live moet gespeeld worden in een reeks donkere kroegen waar transpiratie van het plafond druipt, stinkende oksels je reukorgaan vergassen en liters bier rijkelijk vloeien. Is er dan helemaal niks mis met deze release? Natuurlijk wel. Na een nummer of vijf heb je het allemaal wel eens gehoord en blijkt herhaling je luisterplezier te vergallen. Er wordt weliswaar stevig en snedig gemusiceerd maar zoals eerder vermeld valt er weinig nieuws te ontdekken of te bespeuren. Enkel op tekstueel gebied valt er wat te beleven. Opener 'Heart Attack In My Head' en hekkensluiter 'Can’t See, Don’t Care, Don’t Know' steken ver boven de andere songteksten uit en er wordt spitsvondig met woorden gespeeld. Andere teksten hanteren de o zo typische punk onderwerpen en het gevloek is in dit genre zo ingeburgerd dat je er zelfs geen aandacht meer aan schenkt.

Samengevat is deze derde langspeler geen onverhoopt succes. Enkele heavy riffs gestuwd door het monotone drumgeluid en teksten die zo uit de mond van een puber kunnen vloeien maken geen super punkrock cd. Verwacht wordt naarmate je ouder wordt de muziek mee evolueert, niets is echter minder waar. Bovendien is de speelduur van amper dertig minuten echt wel heel kort en stijgen vele nummers tot amper boven de middelmaat. Zelfs de ‘true believers’ kunnen dit album gerust links laten liggen. Dat het duo Ben en Ben hiermee geen nieuwe fans over streep trekt, is zo klaar als pompwater.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Winnebago Deal Label:Cargo
Band of Spice - Feel Like Coming Home

Band of Spice - Feel Like Coming HomeDat Spice (ex-vocalist van Spiritual Beggars, waar hij wegging vanwege...

Shellcase – Dead Memories

Shellcase - Dead Memories Het kostte de band Shellcase heel wat moeite om hun debuut Dead Memories...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT