RECENSIE: Alfonzetti - Here Comes the Night

Alfonzetti - Here Comes The Night
2011-12-02 De uit Stockholm afkomstige Zweed Matti Alfonzetti zwemt al heel wat jaren door diverse waters heen. Hij start als bassist in de lokale band Heavy Waters, maar neemt al snel plaats achter de microfoon. Samen met gitarist Göran Elmquist richt hij Hardware op dat later de naam Scandinavia en zelfs Bam Bam Boys meekrijgt. Een auditie voor Scott Gorham’s nieuwe band Western Front blijkt succesvol, een elpee wordt opgenomen maar de platenmaatschappij zag geen graten in de release. Voor het uit Londen gebaseerde Jagged Edge neemt hij een ep en een volledig album op en toert met de band als support voor David Lee Roth en Vixen. Hij maakt ook even deel uit van Talisman en is te horen op twee albums van Skintrade. Nadien zingt hij nog in zijn eigen taal de plaat van de AOR popgroep Boxer vol. In 2000 stort hij zich op een solo loopbaan en dit Here Comes The Night is alweer de derde langspeler.

De tien nummers liggen opnieuw in de lijn van het debuut. De melodische rock legt vooral de nadruk op de stemkwaliteit van deze man. Geliefde onderwerpen voor deze songs zijn geschoeid op menselijke relaties. Niks nieuws, want het genre loopt over van bands met soortgelijke teksten. Opener ‘Losing You’ en titeltrack ‘Here Comes The Night’ bepalen meteen de verwachting. Er wordt niet afgeweken van het AOR formaat. Dit is op zich niet verkeerd maar er valt bijgevolg ook geen vernieuwing te beleven. De overvloed aan grijpende deuntjes en dito refreinen zijn louter interessant voor liefhebbers van het genre. ‘I Will Never Let You Fall’, ‘Don’t listen To Your Heart’ en ‘Rock n Roll Heart’ zijn stevige rockers naar melodische rock normen. ‘Lay Your Love On Me’, alleen de titel al, heeft een hoog Bon Jovi gehalte en we laten in het midden of dat goed of slecht is. De obligate ballade ontbreekt natuurlijk ook niet en dit in de vorm van ‘Set Me Free’.

Als besluit kun je stellen dat Alfonzetti een degelijke melodische rockplaat uitbrengt. De prijs voor originaliteit wint hij zeker niet en de gepolijste sound doet geen afbreuk aan het 39 minuten durende schijfje. Geen hoogtepunten, maar ook geen flagrante missers.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Alfonzetti Label:AOR Heaven
Cover Mr. Irish Bastard - Never Mind the Bastards

Mr. Irish Bastard - Never Mind the BastardsJe kunt op verschillende manieren een ode brengen aan mensen, muziek, kunst;...

Fate - Ghosts

Fate - Ghosts from the Past De Deense formatie Fate is naar alle waarschijnlijkheid één van de weinige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT