RECENSIE: The Dallas Explosion - Off to War

The Dallas Explosion – Off To War
2011-01-20 Na de EP Depression Is A Fulltime Job en het album Girlfriends & Excess heeft The Dallas Explosion met een flink gewijzigde bezetting het album Off To War opgenomen. Dit onder de bezielende leiding van de Australische producer Peter Crosbie, die eerder werkte met onder andere The Tellers en Mint.

De Brusselse band rond zanger/gitarist Dallas Geoffey Hautvas laat op Off To War een klassiek rockgeluid horen, met een duidelijke bluesinvloed. Deze komt volgens Hautvas zelf van ZZ Top en Dr John, maar geeft de band een bij vlagen sterk op Led Zeppelin lijkende sound. De muziek van The Dallas Explosion is zeker niet slecht, maar helaas wel verre van origineel. Daarnaast zijn de songs duidelijk een tandje minder dan die van The Sore Losers, om maar eens een andere Belgische rockband met bluesinvoeden te noemen.

Off To War opent met de vuige bluesrock van ‘What Is What’. Hierna volgt de catchy single ‘Blonde Ambition’. Hierin zit tegen het eind een lekker freaky stukje, waarin het drietal even lekker uit de bocht vliegt en dat wel wat langer had mogen duren.

‘Die Monkey Die’ is een typisch bluesrocknummer met uitstekend gitaarwerk, dat alleen nergens weet te verrassen. Het titelnummer ‘Off To War’ gaat meer richting de akoestische Led Zeppelin, zoals te horen op het album ‘III’.

Off To War is een degelijk album met een sound die staat als een huis. Het belangrijkste minpunt is echter dat er niets nieuws te horen is. Als je daar niet om maalt, heb je aan deze tweede langspeler van The Dallas Explosion een prima plaat.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Dallas Explosion Label:Dying Giraffe Recordings
Glamour Of The Kill  - The Summoning

Glamour of the Kill - The Summoning Glamour Of The Kill ziet het levenslicht in 2007. Deze Britten met als...

Heathers – Here, Not There

Heathers - Here, Not There Heathers is een duo dat bestaat uit de Ierse tweelingzusjes Ellie en Louise...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT