RECENSIE: The Hot Stewards - Ambassadors of Love

The Hot Stewards – Ambassadors Of Love
2011-01-21 Net als op hun alweer bijna vier jaar oude debuut Cover Up, nemen The Hot Stewards op Ambassadors Of Love opnieuw een aantal jaren ’70 en ’80 hits onder handen. Ze gieten hierbij de meest foute nummers in een dansbaar eighties-rock jasje. Het resultaat hiervan is in veel gevallen net zo fout is als de originele versie, maar wel een stuk leuker.

De allerfoutste covers staan aan het begin en eind van Ambassadors Of Love. Het album opent met ‘Why Tell Me Why’ van Anita Meyer. De versie van The Hot Stewards wordt gekenmerkt door een lekker foute keyboardpartij in het refrein. Aan het eind van de plaat staat een cover van ‘Girl I’m Gonna Miss You’. Deze ballad van playbackduo Milli Vanilli krijgt in deze nieuwe versie een vrij stevig eind en vormt een mooie afsluiter voor het album.

Tussen deze twee nummers wordt nog een achttal hits gecoverd, waaronder Rockwell’s ‘Somebody’s Watching Me’, Bananarama’s ‘Love In The First Degree’ en ‘Don’t You Want Me’ van The Human League. Vooral de cover van Rockwell is erg lekker, want deze is behoorlijk hard. Het keyboard, dat in veel andere songs prominent aanwezig is, speelt hier slecht een bescheiden rol en de gitaren krijgen hierdoor alle ruimte.

Een ander hoogtepunt op Ambassadors Of Love is de cover van ‘When The Rain Begins To Fall’, oorspronkelijk van Jermaine Jackson en Pia Zadora. Ook deze song krijgt een stevige uitvoering. Daarnaast pakt de samenzang met Katy Steward, ongetwijfeld een zusje van William, Sopo, Ken, JD en Roger Steward, goed uit.

De muziek van The Hot Stewards is natuurlijk vooral erg grappig en we moeten het geheel zeker niet al te serieus nemen. Desondanks is Ambassadors Of Love gewoon een prima plaat. Zeker voor wie, zoals ondergetekende, in de jaren ’80 is opgegroeid, is het een feest der herkenning. Het album heeft echter ook één belangrijk nadeel. Voor je het weet, zit ‘Why Tell Me Why’ in je hoofd en loop je de rest van de dag dit nummer te zingen. En leg dat maar eens uit aan je collega’s.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Hot Stewards Label:Dying Giraffe Recordings
Social Distortion – Hard Times and Nursery Rhymes

Social Distortion - Hard Times and Nursery RhymesAcht jaar duurde het destijds vooraleer er een opvolger van White Light,...

Duffhűes – Among The Ruins

Duffhues - Among the Ruins Ooit, lang lang geleden, was Niels Duffhűes zanger van The Gathering. Dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT