RECENSIE: Ali Love - Love Harder

Ali Love- Love Harder
2011-07-06 Alsof je je platenkast hebt omgegooid. Of: in ieder geval de sectie met je platen uit de jaren ’80 dan. Want dat is overduidelijk de periode waar Ali Love zijn grote inspiratie vandaan haalt. Helemaal niks mis mee, zeker niet aangezien de jaren ’80 weer helemaal ok zijn. Dat blijkt onder andere alleen al uit het feit dat Prince binnen een jaar opnieuw naar Nederland komt. En dan niet voor slechts één optreden, maar voor minstens vier stuks. En natuurlijk dat Duran Duran weer op tournee gaat. Dat die onlangs is uitgesteld wegens keelproblemen van Simon LeBon, vergeten we voor het gemak dan maar even. Het gaat om het idee.

Bij het beluisteren van het album van Ali Love schieten je dan ook allerlei namen van artiesten door je hoofd die je jaren geleden al verdrongen had. Ik noem een Imagination, een ABC, een Sylvester en diverse artiesten uit de Italo Disco stal van begin jaren ‘80. En, vooruit, flarden van een grootheid als Prince. Maar voornamelijk zit Ali Love in de hoek van de lekker foute jaren ’80 platen.

Sommige liedjes van dit album halen bijna het niveau van de betere popliedjes uit die periode. Singles ‘Love Harder’ en ‘Smoke & Mirrors’ bijvoorbeeld. Deze liedjes kun je er op een ‘80’s feestje zo tussendoor mixen. Ook zijn eerdere single ‘Diminishing Returns’ is op het album terug te vinden, en mag met zijn funky inslag als een van de hoogtepuntjes genoteerd worden.

Leuke aanvulling van vrouwelijke zangeressen zorgt ervoor dat je de zang van Ali Love zelf net niet zat wordt. Met name het duet met Lou Hayter (New Young Pony Club) is een erg fijne afwisseling. Maar ook afsluiter ‘The Night’, met Samantha Lim op zang, is een erg fijn popliedje. Als Ali Love slim is, gaat hij vaker de samenwerking aan met dergelijke vrouwelijke muzikale bondgenoten. Het zorgt ervoor dat Love Harder als album precies genoeg afwisseling heeft om te kunnen blijven boeien.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Ali Love Label:Rough Trade Distribution
The Gloria Story – Shades of White

Gloria Story - Shades of WhiteEen hele enkele keer kom je artwork tegen dat je werkelijk alle zin ontneemt...

Ralph de Jongh & Crazy Hearts – More than words

Ralph de Jongh & Crazy Hearts - More than Words Solo werd Ralph de Jongh al ontdekt door nederblueslegende Harry Muskee. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT