RECENSIE: The Head Cat - Walk the Walk... Talk the Talk

The Head Cat - Walk The Walk... Talk The Talk
2011-07-15 Dat Lemmy Kilmister altijd een zwak voor rock ’n roll heeft gehad, heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij afficheerde zijn band Motörhead dan ook altijd als rock ’n roll band en verafschuwde dat de groep door iedereen in het heavy metal hokje werd geplaatst. Om voor eens en altijd de vloer met dit idee aan te vegen heeft hij de gelegenheidsband Headcat weer eens van stal gehaald. De band bracht al in 2000 een Elvis tribute special uit en komt nu met een album dat Walk The Walk, Talk The Talk heet.

Samen met Stray Cats drummer Slim Jim Phantom en rockabilly legende Danny B. Harvey heeft hij tien bekende en minder bekende rock ’n roll nummers in een nieuw jasje gestoken en hebben de heren voor de gelegenheid twee nummers samen geschreven. Headcat moet je dan ook vooral zien als een leuk hobbyproject van de heren, waarin ze zich uit mogen leven in hun favoriete muziekstijl.

Om te beginnen herinnert het door de heren zelf geschreven ‘American Beat’ nog het meest aan Motörhead, omdat Lemmy hier nog zijn bekende hese stem gebruikt en stevig doorbast. ‘The Eagle Flies On Friday’ is een trage blues die prachtig wordt gezongen door Lemmy. De man is bij tijd en wijle onherkenbaar en weet klassiekers als ‘Let It Rock’ van Chuck Berry en het vele malen eerder gecoverde ‘Shakin All Over’ van Johnny Kidd And The Pirates naar ongekende hoogten te stuwen. Daarbij moet niet vergeten worden dat het droge drumwerk van Slim Jim Phantom en het sterke gitaarwerk van Danny Harvey een toegevoegde waarde zijn. Een ander opvallende song is 'You Can’t Do That' van The Beatles, waar Lemmy de hoge noten hoorbaar uit zijn tenen moet halen. Het klinkt enigszins vals, maar dat maakt het nu juist charmant.

Natuurlijk hoort ook Jerry Lee Lewis geëerd te worden, wat dan ook gebeurt met ‘It’ll Be Me’. En de afsluiter ‘Crossroads’ is een stokoud nummer dat ooit door de in 1938 overleden bluesartiest Robert Johnson werd geschreven. Het is een leuk slotakkoord van een album dat door liefhebbers is ingespeeld. De heren hebben dit puur voor zichzelf gemaakt, maar het is een aanstekelijke plaat die het op elk feestje leuk doet.
Recensent:Jan Didden Artiest:The Head Cat Label:Rough Trade Records
Anvil - Juggernaut Of Justice

Anvil - Juggernaut of Justice Anvil is terug van weggeweest. De heren Lips en Reiner timmeren al meer dan...

Okieson – Some One ’n Some Want

Okieson - Some One 'n Some Want De Nederlandse band Okieson weet al geruime tijd een puik team aan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT