RECENSIE: Allure - Kiss from the Past

Allure - Kiss From The Past
2011-11-21 Namen als Thijs Michiel Verwest en Allure zullen bij de meeste mensen niet zo snel een lichtje doen oplichten. Het derde alter ego van deze artiest, Tiestö, is echter wel meer dan algemeen bekend. Het vijfde studioalbum van Tiestö wordt uitgebracht onder het Allure pseudoniem. Vorig jaar kondigde Nederlands meest bekende DJ nog aan om het voor gezien te houden in de dancewereld. Met het uitbrengen van Kiss From The Past, dat weer helemaal naar de Tiestö basis terugkeert, blijkt niks minder waar.

Of het lichtelijk mislukte experiment met Busta Rhymes, Nelly Furtado en andere R&B artiesten hieraan bijgedragen heeft wordt niet duidelijk. De nummers op Kiss From The Past vertonen echter geen enkele gelijkenis met deze singles meer. De gastbijdragen blijven ook gewoon beperkt tot een handvol standaard vocale refreinen. Daarnaast wordt Tiestö op deze plaat productioneel nog begeleid door, onder andere, de gebroeders Janssen van Showtek. Het blijft dan ook onduidelijk wat voor gedeelte van dit Allure project daadwerkelijk van Tiestö zijn hand afkomstig is.

Standaard is ook het woord dat de lading van dit eerste officiële Allure-album het beste dekt. Over het algemeen doen alle nummers erg gewoontjes en bovenal plichtmatig aan. Op het eerste gezicht knallen de beats gewoon weer zoals gewend en ouderwets hard. Tegelijkertijd, en mede hierdoor, weten de beats ook nergens een verrassende twist te creëren. Hetzelfde geldt voor de opgezochte vocalisten. Stuk voor stuk laten ze een standaard vocaal refrein horen. In principe zouden deze het goed kunnen doen, maar helaas weet geen enkel nummer in je hoofd te blijven hangen. Zelfs waar Allure probeert te variëren, zoals het zeer korte pianoloopje op ‘I’m Home’, verzandt het nummer al binnen enkele seconden in het knallende geluid. Het is goed dat Tiestö met zijn Allureproject weer terugkeert naar het trancegenre, helaas klinkt Kiss From The Past te standaard en inspiratieloos om ergens te boeien. De fans zullen dus nog langer moeten wachten op goed, nieuw Tiestö werk.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Allure Label:Black Hole Recordings
Betsie Larkin - All We Have Is Now

Betsie L'Arkin - All We Have is Now Betsie Larkin is een popzangeres en singer-songwriter uit New York. Ze werd...

Richard Durand – In Search Of Sunrise 9, India

Richard Durand - In Search of Sunrise 9 Richard Durand werkt hard aan zijn carrière in de trance scene. De vroeger...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT