RECENSIE: Richard Durand - In Search of Sunrise 9

Richard Durand – In Search Of Sunrise 9, India
2011-11-11 Richard Durand werkt hard aan zijn carrière in de trance scene. De vroeger als G-Spott bekende Nederlander bracht eerder dit jaar zijn tweede album Wide Awake onder zijn eigen naam uit. Dat het goed gaat met Richard blijkt wel uit deze release. Hij was de eerste DJ die na Tiësto een album in de In Search Of Sunrise reeks mocht samenstellen. Een eer die hem nu voor de tweede keer gegund wordt.

De mix gaat direct lekker van start met een intro vol Indiase invloeden die uitmond in een vocale housetrack van Ad Brown, Mango en Kerry Leva. ‘Tonight’ is een stemmige starter, maar in de mix naar ‘Craters Of The Moon’ van Alex O’Rion gaat er iets niet helemaal goed. De twee platen door elkaar klinken vals. Een vreemde misser voor een prestigieuze mix in de In Search Of Sunrise serie. Hoe dan ook, dit kleine foutje wordt ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende kwaliteit van de platenkeuze. De mix is uitstekend in balans. Vocale tracks, waaronder Richards eigen ‘Run To You’ met Hadley worden goed afgewisseld door instrumentale toppers van Save The Robot met ‘Solace’, Moonpax’s ‘Ice Coffee’ en ‘Eliminate’ door Thomas Coastline. Andere hoogtepunten zijn de samenwerking tussen Pulser en Molly Bancroft op ‘In Deep’ en afsluiter ‘Elsewhere’ van Jason van Wijk & JPL. Los van het intro zijn overigens weinig Indiase invloeden terug te horen.

Disc 2 volgt het zelfde succesvolle recept, met opnieuw diverse hoogtepunten. ‘Seven’ van Silence Groove is een lekkere zweverige track met een mooie break, zonder overdreven climax. Durand’s eigen ‘Diamonds In The Sky’ is een geslaagde samenwerking met zangeres Julie Thompson, die met kop en schouders boven de andere gezongen nummers uitsteekt. ‘Rise Up Again’ van Alex O’Rion verdient een eervolle vermelding voor de coolste bassline van deze mix. Met Mark Sixma gaat uiteindelijk het dak eraf. ‘Arrivals’ is zo’n alles in een trance stamper, waar je als opvolgende DJ weinig tegenover kunt zetten.

Richard Durand legt de lat hoog en laat zien dat hij het hoge niveau van In Search Of Sunrise met gemak voor een tweede keer aan kan. Verplichte kost voor trance liefhebbers. Richard gaat als een speer.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Richard Durand Label:Black Hole Recordings
Allure - Kiss From The Past

Allure - Kiss from the PastNamen als Thijs Michiel Verwest en Allure zullen bij de meeste mensen niet...

Robbie Rivera – Juicy Ibiza 2011

Robbie Rivera - Juicyibiza 2011 Robbie Rivera heeft zijn exotische naam te danken aan zijn Puerto Ricaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT