RECENSIE: K's Choice - Little Echoes

K's Choice - Little Echoes
2011-12-06 Na de comeback met het album Echo Mountain(2010) is K`s Choice terug van een flinke tijd weggeweest. ”Goed dat K`s Choice terug is.” was de conclusie hier op Festivalinfo. Blijkbaar is de terugkeer K`s Choice ook goed bevallen, want een jaar later is het tijd voor een nieuw album van de band rondom broer en zus Bettens. De tour bij Echo Mountain bracht de band op grote podia van Londen tot Texas, maar voor de tour van opvolger Little Echoes mag het allemaal wat kleiner. Little Echoes is namelijk volledig akoestisch en staat vol van intieme liedjes.

Onlangs verscheen Sarah Bettens bij de Wereld Draait Door om in het kader van de DWDD Recordings haar versie van Pointer Sisters`’ I`m So Excited’ te zingen. Deze versie staat opvallend genoeg ook op Little Echoes. Er is al veel geschreven over deze uitgeklede versie en meestal niet positief. Als dit echter de minste song van de plaat is, hoeft K`s Choice zich niet te schamen voor het resultaat. Het lijkt wel of de stem van Sarah Bettens alles mooi kan maken, zelfs als de tekst eigenlijk niet bij de serieuze toon van deze variant past. Naast deze interpretatie bevat het album nog een degelijke versie van Split Entz` ‘Message To My Girl’, maar het zijn de covers ‘No Surprises’ van Radiohead en ‘Cannonball’ van Damien Rice die het meest opvallen. Niet omdat ze heel anders zijn, maar omdat ze de originele versies eer aan doen. Zeker bij ‘Cannonball’ is de warme verfijnde stem van Bettens tegenover de rauwere stem van Rice zeer aangenaam. Misschien eens een duet proberen?

De rest van Little Echoes bevat voornamelijk uitgeklede versies van Echo Mountain materiaal. Sarah, Gert en toetsenist Reinout Swinnen ontdoen vooral ‘Killing Dragons’ en ‘Echo Mountain’ op zeer overtuigende wijze van hun franje. Bij ‘Come Live The Life’ kun je echter stellen dat de franje ontbreekt. Staat er dan niets nieuws op Little Echoes? Ja hoor, ‘I Wanna Get Lost’ is een fijne beatlesque song waarbij de zang van Gert Bettens de boventoon voert, maar ook wanneer Sarah en Reinout invallen, zijn de gezamenlijke vocalen erg prettig. ‘Someone Just Like You’ is de tweede nieuwkomer. In zijn breekbare eenvoud weet het verstillende liedje kippenvel op de huid te bezorgen.

Little Echoes is een mooie plaat die door zijn intieme sfeer uitstekend bij deze tijd van het jaar past. Toch lijkt het geheel helaas meer op een tussendoortje dat gretig aftrek zal vinden bij bezoekers van de bijbehorende tour.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:K's Choice Label:Rough Trade Distribution
Cover Harvest Moon - Baby Blue Star

Harvest Moon - Baby Blue Star Harvest Moon is een vijfkoppige band uit Son en Breugel, die volgend jaar...

Cover The Urban Voodoo Machine - In Black 'n' Red

The Urban Voodoo Machine - In Black 'n' Red ”Bourbon Soaked Gypsy Blues Bop `N`Stroll” zo noemen de muzikanten van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT