RECENSIE: The Red Light Rumors - Tonight I'm Going Wild

Cover The Red Light Rumors - Tonight I'm Going Wild
2012-02-02 Op de een of andere manier weten de Belgen muzikaal gezien altijd precies wat de luisteraar nodig heeft. Zo ook de Waalse heren van The Red Light Rumors. Waar we inmiddels overspoeld worden door lieflijke brave tonen van te jonge zangeresjes, klagerige singer/songwriters en een vloedgolf aan gladde pop met keyboards en synthesizers, is er behoefte aan vieze rauwe gitaarklanken en lo-fi producties. Het maakt eigenlijk niet uit in welk genre het valt, als het maar wat minder binnen de lijntjes kleurt. The Red Light Rumors doet dit met vuige garagerock (‘n’ roll) die neigt naar Iggy & The Stooges en The Cramps.

Op Tonight I`m Going Wild zijn de gitaren trashy, is de zang schreeuwerig en rammelt drummer Kurre Veloce er flink op los. Er wordt vooral niet moeilijk gedaan over de compositie en er wordt al helemaal niet geprobeerd iets nieuws te maken. Gewoon spelen alsof je leven er vanaf hangt. Ofwel smerige, luide rock ‘n’ roll uit het vuistje. Opener ‘Tonight I`m Going Wild’ hakt er wat dat betreft al meteen lekker in. Zanger/gitarist Brother Fuzzy Lee verplicht je met zijn rauwe doorleefde stem om vanavond eens stevig de onderwereld van duistere kroegen op te zoeken. Op de rest van de zes tracks tellende EP wordt dit gevoel niet meer los gelaten. Sterker nog, met het stampende en dwingende ‘Dance For That Money’ wordt de honger naar sex,drugs en rock `n’ roll alleen nog maar heviger. Dat is bij afsluiter ‘Skin The Bunny’ niet anders.

Het is pas de eerste EP van de The Red Light Rumors, maar hij smaakt ontegenzeggelijk naar meer. Helaas geeft de tourlijst van de band aan dat ze op het moment alleen in België de podia onveilig maken, maar de band zou ook zeker in Nederland gezien mogen worden. Kortom The Red Light Rumors brengt met Tonight I`m Going Wild een eenvoudige, doeltreffende, maar heerlijke soundtrack voor een ouderwets ruig avondje stappen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:The Red Light Rumors Label:Eigen Beheer
Cover Exile Parade - Hit the Zoo

Exile Parade - Hit the Zoo Exile Parade wordt in 2006 opgericht in de Engelse stad Warrington. Al...

Mandolinman - Old Tunes, Dusted Down U zult het enigszins vermoeden wat er op Old Tunes, Dusted Down centraal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT