RECENSIE: LQR - Boxpok

Cover LQR - Boxpok
2012-02-27 De zes mannen van LQR hebben een enorme voorliefde voor alcohol. Zo hebben ze hun band de afkorting LQR gegeven, wat staat voor liqour en in de biografie op de website van de band worden er op alle mogelijke manieren parallellen getrokken met drank. Ook lijkt elk bandlid een flinke drankverslaving te hebben, als je de verhalen op de site moet geloven. Voorbeelden voor de band zijn de stampende folkrock/ punk van Flogging Molly en The Pogues, waarvan zanger Shane MacGowan zich vast kan vinden in de drank georiënteerde aanpak van LQR.

LQR heeft met Boxpok een demo met vier nummers afgeleverd. Dat het hier een demo betreft is wel te horen aan de mix, die het plezier van het luisteren niet vergroot: het geheel klinkt erg vlak. Bij openingsnummer ‘Boxpok’ is te horen dat LQR prima kan rocken, maar niet beschikt over de stevige punkrocksound van Flogging Molly en de folksound die er bij The Pogues te horen is.
Het nummer ‘Pinocchio’ zal het goed doen in de kroeg, maar de gemiddelde luisteraar thuis zal toch liedjes met een wat hogere standaard willen horen. Het liedje, geschreven voor een gelijknamig evenement in Eersel, gaat over de alom bekende houten Pinokkio. In dit nummer is Pinokkio een maffioso en bestaat het refrein van het liedje uit ”Cappuccino, macaroni, Oh Gepetto, Berlusconi”, wat het een beetje een schoolbandjesniveau geeft.
Het is bij LQR niet alleen rocken. Het nummer ‘Life’ begint mooi met accordeon en is een rustiger nummer, waarbij de zanger beter uit de verf komt dan tijdens de snelle nummers. Afsluiter ‘Muffins & Coffins’ begint als een typisch rocknummer, maar wordt al snel punk. Ook hier had het allemaal wel wat steviger gemogen, de mix is te vlak. De gitaar had meer op de voorgrond gemogen, zodat de inspanningen van de gitarist wat beter te horen zouden zijn.

De muziek van LQR leent zich ongetwijfeld goed voor in de kroeg, onder het genot van een biertje of wat sterkers. Op plaat komt de muziek echter niet goed uit de verf en mist het de kracht die het wel nodig heeft. Mijn advies: opzoeken waar ze spelen, gaan kijken, luisteren en plezier hebben, maar geen demo kopen.
Recensent:Rients Kuik Artiest:LQR Label:Eigen Beheer
Cover Rebels on the Lose - Rebel Yell

Rebels on the Lose - Rebel YellDe jaren tachtig liggen al even achter ons, maar dat is dan toch buiten de...

Cover Vadoinmessico - Archaeology of the Future

Vadoinmessico - Archaeology of the Future Vadoinmessico is een Internationaal gezelschap dat opereert vanuit Londen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT