RECENSIE: Baby Woodrose - Third Eye Surgery

Cover Baby Woodrose - Third Eye Surgery
2012-05-30 Baby Woodrose was mij tot op heden volslagen onbekend. Toch brengt de band met Third Eye Surgery reeds haar zesde album uit en wel op het fraaie Bad Afro label.

Gestoken in een fantastische psychedelische hoes laat het zich niet moeilijk raden in welke hoek we Baby Woodrose moeten plaatsen. De Deense band klinkt als een volbloed broer van Monster Magnet toen ze nog in blakende vorm verkeerden. Liefhebbers van die band: zoek niet verder want uw heilige graal is gearriveerd!

Bedolven onder een constante laag van fuzz en echo schotelt de band ons hier een heerlijke psychedelische trip voor die negen nummers duurt. 'Dandelion' is een heerlijk 60's popnummer met een vraag en antwoord spel tussen zanger Lorenzo Woodrose (die qua zang ook nog eens als twee druppels water als Monster Magnet's Dave Wyndorf klinkt) en een gastzangeres, maar dan wel met een laagje gruis er overheen. 'It's Just A Ride' houdt door de inzet van een heerlijk dreinend Hammond orgel mooi het midden tussen The Doors en Deep Purple.

'Bullshit Detector' zal helemaal goed vallen bij de stoner liefhebbers; een logge midtempo beuker met breed uitwaaierende solo's en zwaar zinnenprikkelend. 'Nothing Is Real' is weer Oosters van toonzetting door het gebruik van een sitar. Ook in 'Love Like A Flower' word dit instrument weer breed ingezet zodat ook The Beatles in hun latere periode nog om de hoek komen kijken.

Stuk voor stuk zijn het echter nummers met een kop en staart, want met 38 minuten op de klok kun je moeilijk beweren dat Baby Woodrose zich te buiten gaat aan nutteloze jams. Wel levert de band, in een genre waarin alles toch al gedaan lijkt, met Third Eye Surgery een zeer fris klinkende psychedelische rockplaat af. En dat met een gedreven klinkende band, die ook na zes albums nog vol overtuiging gelooft in wat ze uitdraagt. Aanrader!
Recensent:Mark Michels Artiest:Baby Woodrose Label:Suburban
Cover Oddland - The Treachery of Senses

Oddland - The Treachery of SensesHet verhaal van Oddland is apart. Het Finse viertal kreeg haar platendeal...

Cover 24 Pesos - When The Ship Goes Down

24 Pesos - When The Ship Goes Down De Britse bluesband 24 Pesos deed al enkele succesvolle optredens in ons...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT