RECENSIE: Los Colorados - Move It!

Cover Los Colorados - Move It!
2012-07-01 Met een groot voetbaltoernooi volgt er vaak muziek afkomstig uit het organiserende land. Zo was K`Naan (eigenlijk een Somaliër) verantwoordelijk voor het thema van het WK in Zuid-Afrika. Met het EK van 2012 in Polen en Oekraïne scoorde het Oekraïense Los Colorados in Duitsland een dikke hit met een eigen versie van Reel 2 Real`s ‘I Like To Move It’. De versie kenmerkt zich door Engels met een Oekraïens accentje op een ouderwetse polka, compleet met accordeon. Ook een versie van Katy Perry`s ‘Hot N Cold’ werd al onder handen genomen. Het viertal heeft zichzelf vernoemd naar de Oekraïense aardappelkever omdat ze zijn zoals het beestje: ”Not useful but there`s simply no stopping them”. En als we naar het volledige album Move It! luisteren, kunnen we stellen dat ze over voldoende zelfkennis beschikken.

Move It! trapt af met de eerder genoemde Katy Perry cover, waar we inmiddels al voldoende bijzondere coverversies van hadden. Met de balalaika en accordeon maken ze er een echte balkanklapper en met een drankje teveel achter de kiezen zou je er nog best enthousiast van kunnen worden. Een stuk grappiger is de variatie op ‘Du Hast’ van Rammstein, hier is het gezelschap in de weer met een kazoo en hun eigen taal en dat pakt aardig uit. Het probleem is echter dat je dan pas op drie tracks zit en je nog negen polka`s moet. Want hoewel er her en der wel een leuk covertje tussen zit, is het meestal niet echt origineel. Hierdoor gaat het allemaal snel op de zenuwen werken. Het heeft misschien ook te maken met de keuze voor liedjes als ‘Be My Lover’ van La Bouche, waar van zichzelf al een hoog la-la-la gehalte aan kleeft.

Echt de fout gaat men in als ze ‘Let It Be’ een tenenkrommende vorm van zinloos geweld aan doen. Het idee, ach het moge duidelijk zijn, maar de zang is ook nog eens niet best en de kazoo hadden ze hier beter thuis kunnen laten. Van sommige songs moet je simpelweg afblijven. Gelukkig is er heel af en toe nog iets waaruit blijkt dat de heren best iets kunnen. Op ‘Besame’ wordt even afgestapt van de polka en dat mogen ze duidelijk vaker doen. Een warme Zuid-Amerikaanse sfeer wordt vergezeld door de eigen taal en het heerlijke gitaarspel heeft een hoofdrol. Er lijken ineens echte muzikanten aan het werk.

Veel meer dan dit zeldzame hoogtepunt heeft Move It! niet te bieden. Of het moet het lieflijke ‘My Sweet Mila’ zijn, waar even voor een gewoon popliedje wordt gekozen. Verder hebben we vooral te maken met een carnavaleske plaat die we in tegenstelling tot de aardappelkever niet echt serieus moeten nemen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Los Colorados Label:Bertus
Cover Lit - The View From the Bottom

Lit - The View From the Top ”Please tell me why, my car is in the front yard, and i`m sleeping with my...

Cover Gentlemen of Verona - Raw

Gentlemen of Verona - Raw ‘Play this album very loud’, lezen we op de binnenhoes van Raw , het nieuwe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT