RECENSIE: Ellen ten Damme - Het Regende Zon

Cover Ellen ten Damme - Het Regende Zon
2012-07-08 Je kunt veel van Ellen ten Damme zeggen, maar niet dat ze niet veelzijdig is. Ze zingt in meerdere talen (Nederlands, Duits, Engels), acteert en danst. En, oh ja, ze is ook nog muzikante op in ieder geval gitaar, piano en viool. En de muziek die ze de afgelopen jaren ten gehore bracht loopt uiteen van (licht) klassiek tot rock tot radiovriendelijke pop.

Haar vorige album Durf jij? uit 2009 was haar eerste Nederlandstalige album. En dit leverde haar voor het eerst zowaar een gouden plaat op. Dat, en haar prachtige cover van Marlene Dietrich’s ‘ Ich Weiss Nicht Zu Wem Ich Gehore’ tijdens DWDD Recordings, schepte hoge verwachtingen voor dit vijfde album.

Het Regende Zon opent lekker uptempo, met ‘Verder, Verder!’. Het liedje beitelt zich gelijk in je kop, en leent zich ervoor om je volumeknop een flinke slag open te draaien. Daarna volgt het fraaie titelnummer. Dat overigens terecht ook als nieuwe single is gelanceerd. De literaire mooie tekst hiervoor kwam van Remco Campert. Hij was samen met Harry Mulisch en Ilja Leonard Pfeijffer verantwoordelijk voor een grote tekstuele inbreng op dit album. In een rechtvaardige wereld zou deze single op zijn minst een hit moeten opleveren.

Zo staat er meer moois op dit album. ‘ Ik Lach, Maar Jij Bent Er Niet’ en ‘Er Zit Niets Anders Op Dan Jij’ behoren daar zeker toe. Maar ook kent het album een aantal niemendalletjes. ‘ Iedereen Voor Iedereen’ en ‘Pi-Pa-Polderland’ zijn bijvoorbeeld wel lekker radiovriendelijk, maar maken beduidend minder indruk. En die tweede (eigenlijk originele) versie van ‘Het Regende Zon’ is wat mij betreft zelfs overbodig. Maar goed, daar staat dus genoeg moois tegenover.

Op dit moment is Ellen Ten Damme weer druk met De Parade. Hopelijk heeft en neemt ze daarna de tijd om het clubcircuit en/of de theaters af te gaan met deze liedjes.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Ellen ten Damme Label:CNR Music
Cover Spineshank - Anger Denial Acceptance

Spineshank - Anger Denial AcceptanceJe hebt types die er eerder mee op hadden moeten houden. Bert van Marwijk....

Cover Lit - The View From the Bottom

Lit - The View From the Top ”Please tell me why, my car is in the front yard, and i`m sleeping with my...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT