RECENSIE: Shrag - Canines

Cover Shrag - Canines
2012-09-24 Laat je op het derde albumCanines van Shrag niet misleiden door wat je hoort. Kent u Chumbawamba nog? Die wisten ook scherpe politieke teksten te verpakken in de meest onschuldige en vrolijke deuntjes denkbaar. Maar wie goed luistert hoort, net als bij genoemde band, ook bij Shrag de slogans in hun mix van indiepop, riot grrrl en punkfunk.

Het vijftal uit Brighton laat dus flink hun tanden zien en dat begint op niet mis te verstane wijze met het in feedback gedrenkte ´Tears of a Landlord´ waarbij het refrein flink in je gezicht gespuwd wordt en gelijk een sneer is naar de crisis waarin we verkeren. ´Show Us Your Canines´ klinkt basic funky als Gang of Four destijds met weer zo'n bijna mantra-achtige en massaal gezongen refrein.

'Chasing Consummations' mag zich dan in een redelijk rustig tempo voltrekken, maar de tekst liegt er wederom niet om en een plots opduikende viool maakt het contrast alleen maar groter. Single 'Tendons In The Night' is daarentegen een opzwepend uptempo nummer waarin de invloed van girl powerrrr het best naar voren komt en zelfs aan de B 52's doet denken.

In tracks als 'Flinching at Forever' en 'No More Memories' laat Shrag horen dat ze, net als Blur en daarvoor Ray Davies van The Kinks, ook prima in staat zijn om het wel en wee van de doorsnee Britse burger te beschrijven; de gewone man van de straat die moeite heeft om het hoofd boven water te houden.

De plaat bevat echter niet louter juweeltjes. De tracks 'Devastating Bones' en 'You're The Shout' zijn in tegenstelling tot de andere tracks wel wat drammerig en vergeten net waar de rest wel in uitblinkt: de boodschap verpakt in een goede song. Het zijn een paar kanttekeningen bij een, ondanks de variatie, coherent album die ook nog eens een relevante boodschap bevat.
Recensent:Mark Michels Artiest:Shrag Label:Munich Records
Cover Pater Moeskroen - Liever Live

Pater Moeskroen - Liever Live "Roodkapje? Jahaaaaaa?" Dat is dus eigenlijk waar we Pater Moeskroen van...

Cover Bazzookas - Groeten Uit Paradiso

Bazzookas - Groeten Uit Paradiso Toen VanKatoen zanger Bazz Barnasconi The Palookas kwam versterken was...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT