RECENSIE: Flo Rida - Wild Ones

Cover Flo Rida - Wild Ones
2012-08-23 Iedere generatie heeft recht op zijn muzikale jeugdzondes. Bij de jeugdzondes van de huidige generatie zou de Amerikaanse Flo Rida best eens hoge ogen kunnen gooien. In Amerika is zijn zesde single op rij bekroond met platina en ook in Nederland is het nummer ‘Wild Ones’ goud geworden. De single ‘Good Feeling’ is in Amerika zelfs drie keer platina en wereldwijd al vijf miljoen keer verkocht. Klinkende cijfers en Flo Rida kan dus omschreven worden als een ware hitmachine.

En hoewel de Amerikaan wordt omschreven als rapper dekt de term artiest de lading een stuk beter. Met Wild Ones levert hij zijn vierde album af. Een korte exercitie van slechts negen nummers en een lengte van nog geen vijfendertig minuten. Dat ruime halve uur begint met de singles ‘Whistle’, ‘Wild Ones’, ‘Let It Roll’ en ‘Good Feelin.’ Samen goed voor miljoenen aan verkopen en vele uren op de radio. Verscheidene producties komen van soFly & Nius. Zij produceerden eerder voor Justin Bieber. Daarnaast zijn er enkele nummers geproduceerd door Axwell van de Swedish House Mafia. Het productieteam geeft al aan wat voor product we in handen hebben: Voer voor de club zonder diepgaande pretenties en vooral lekker dansbaar. Het is gewoon de huidige versie van eurohouse uit de jaren negentig. Een leuk refreintje, rappende man voor het tussenstukje, basloopje eronder, weer een hitje gemaakt. Dat alles geënt op het geluid van David Guetta. Maar afgezien de voorspelbaarheid is het wel een onmiskenbaar goed afgewerkt product geworden. Wel precies volgens de nu geldende regels voor succesmuziek, maar interessant? Nee, dat wordt het nergens.

Voor een jonge puber is dit vanwege zijn gigantische hitpotentie een fantastisch album. En als je dan toch een jeugdzonde moet hebben dan is dit in ieder geval een strak geproduceerde variant. De rest van Nederland adviseer ik met een boog om dit album heen te lopen. Je gaat het nog vaak genoeg horen op de radio dus is verdere aandacht zonde van de tijd.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Flo Rida Label:Warner Music Benelux
Cover Linkin Park - Living Things

Linkin Park - Living Things Living Things is de vijfde studioplaat van Linkin Park . In 2000 brak de...

Cover The Offspring - Days Go By

The Offspring - Days Go By Het probleem met ouder worden is dat je langzaam steeds meer je originele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT