RECENSIE: Toddla T - Watch Me Dance Agitated By Ross Orton & Pipes

Cover Toddla T - Watch Me Dance
2012-09-07 Sheffield is na Londen en Birmingham de derde stad van Engeland. Naast erg groot is Sheffield ook nog eens een belangrijke muziekstad. Zo is het onder andere de thuisstad van gigantische namen als The Crookes, Arctic Monkeys, Moloko, Pulp, Def Leppard en Joe Cocker. Momenteel huist er naast de bekende gitaarbandjes ook een levendige dance scene in Sheffield. Een van de kopstukken in deze scene is de tot een jaar of vier geleden nog totaal onbekende Toddla T. Toddla begon als 14 jarige met draaien en dankt hieraan de naam die hij van de oudere DJ’s in de Sheffieldse scene toebedeeld kreeg. De inmiddels uiteraard veel minder jonge DJ heeft sinds eind 2011 een eigen radioshow op BBC1. Diep weggestopt in de nacht mag hij het luisterende publiek vermaken met: "Steezy beats, crazy basslines and ridiculous tunes from the weird world of Toddla T". Dit komt er op neer dat de nationale radio van Engeland tijd maakt voor hip-hop, electro, garage, dancehall, house en aanverwante muziek. Kom daar maar eens om in ons kleine kikkerlandje.

Toddla T maakt een mix van hip-hop, electro, garage, dancehall en house. Zijn tweede album Watch Me Dance Agitated By Ross Orton & Pipes uit 2011 bleek voor de release al te vinden op internet, iets waar Ninja Tune logischerwijs niet heel erg blij mee was. Toen Ninja Tune afgelopen jaar besloot om een remix-album te maken van zijn album nam Toddla de touwtjes in handen en vroeg zelf twee heren die hij bewonderde om dat te doen. Van zijn album is daarom nu een remix versie gemaakt door Ross Orton en DJ Pipes. Ross Orton is een drummer en producer uit Sheffield en ook DJ Pipes is een oudgediende uit de Sheffieldse scene. Deze heren hebben het haast onmogelijke voor elkaar gekregen. Het grote manco van remixen is namelijk dat ze vaak niet beter zijn en hierdoor niets toevoegen. Watch me Dance Agitated By Ross Orton & Pipes is juist een remix album geworden wat een op zich staand album is en waarbij je veel fantasie nodig hebt om het origineel er nog in terug te vinden. En dat alles ook nog eens zonder het origineel geweld aan te doen. De tracklist en zelfs de titels van de nummers zijn door de heren onder handen genomen. Zo wordt ‘Cruise Control’ omgezet naar ‘Lose Control’ en de titelsong is veranderd in ‘Watch Me Dub.’

Zoals deze titels misschien al doen vermoeden is de cd een mengsel geworden van Dub, dancehall en electro. Een rustig dancealbum wat je juist meer doordeweeks en ook in de auto kunt draaien zonder de maximum snelheid al te zeer te overschrijden. De cd voelt “af”. Nummers kloppen, in de productie zitten geen foutjes, lastige stukken of haperingen. Zo hebben Orton en Pipes het voor elkaar gekregen om van een goede cd een nog betere remix te maken.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Toddla T Label:Pias
Cover Jeremiah Jae - Raw Money Raps

Jeremiah Jae - Raw Money Raps Raw Money Raps is de debuutplaat van Jeremiah Jae . Een uit Chicago...

Cover Chilly Gonzales - Solo Piano II

Chilly Gonzales - Solo Piano II In verband met het verdelen van het te recenseren materiaal, werd mij laatst...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT