RECENSIE: The Special Deliveries - Warning: Hot Content!

Cover The Special Deliveries - Warning: Hot Content!
2012-09-25 Bij Festivalinfo ploft er wekelijks van alles in onze brievenbus: Cd’s, dvd’s, pakketjes en usb-sticks. Aan die laatste hebben wij over het algemeen een hekel, want als een band besluit om de muziek op een net bij de Mediamarkt aangeschaft goedkoop apparaatje voor massaopslag aan te bieden, voelen wij ons ondergewaardeerd.

Maar de Hilversumse band The Special Deliveries komt er prima mee weg. Het is een klein feestje als je een button, een sticker en een usb-stick krijgt die zijn weerga niet kent. Het kleinood is van bamboe, is natuurvriendelijk, de naam van de band staat erin gegraveerd én het sluitstukje is notabene magnetisch!

En beetje teleurgesteld waren we wel toen de inhoud beperkt bleek tot een EP met vier nummers en een intro, genaamd Warning: Hot Content!. En nog meer teleurgesteld werden we toen bleek dat die liedjes niet allemaal van dezelfde kwaliteit waren als de presentatie. Misschien hadden we beter moeten weten, toen bleek dat het A5-formaat persbericht liefst 4 spelfouten, 5 interpunctiefouten en liefst 6 constructie- en verwijzingsfouten bevatte.

Want hetzelfde geldt vrijwel één op één voor het viertal nummers van The Special Deliveries. Er is flink wat uiterlijk vertoon, maar het rammelt nog. Nog is een bewuste woordkeuze, want de band kan het wel. Dat blijkt wel uit de intro en lekker lange outro van afsluiter ‘Longer Is Better’. En bijvoorbeeld ook het refrein van uitblinker ‘Sexy Time’.

Maar tegelijk schort het nog aan de echte groove in de reggae-onderdelen van het album en net zo goed aan vuigheid als het aankomt op de uptempo punkstukken. Om maar niet te spreken over de belabberde teksten. Neem ‘Sexy Time’, waarin de band op een vermoedelijk subtiele wijze wil vertellen dat de jongen in kwestie een meisje wil verwennen. Maar zo zorgzaam als de jongen omgaat met zijn verovering, zo bot wordt er gezongen: ,,Let me take you from behind’’. Tja. Dat lijkt mij niet zo subtiel gebracht. En zonder gekheid, het haalt de charme van het zomerse nummer compleet onderuit. Zonde.

Als deze band zijn teksten verbetert – of ze door iemand anders laat schrijven – zijn we al een heel eind. Qua instrumentalia hangt The Special Deliveries nog in het schemergebied waarbij het geheel net niet groovy is en je hoort dat de bandleden nog iets te veel denken en niet op intuïtie spelen. Dat vergt oefening, maar de goede weg is hoorbaar ingeslagen. Nog een laatste opmerking: hou het bij ska en reggae, want daarin kan The Special Deliveries toch echt het verst komen.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:The Special Deliveries Label:Eigen Beheer
Cover Plan B - Ill Manors

Plan B - Ill Manors Ill Manors vergt uitleg. Dit album hoort namelijk eigenlijk bij de...

Cover Slagsmålsklubben - The Garage

Slagsmålsklubben - The Garage First things first. Slagsmålsklubben is a) de Zweedse vertaling van Fight...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT