RECENSIE: San Cisco - Awkward EP

Cover San Cisco - Awkward EP
2012-09-19 Ik hou ervan wanneer een band iets heeft dat ik nog nooit gehoord heb. Maar ik hou er nog meer van wanneer een band iets heeft van wat de meeste bands teveel hebben. Zo ook San Cisco. De laatste EP Awkward komt meer dan een jaar na hun laatste titel Golden Revolver in de schappen. Het heeft vijf tracks, die allemaal hun eigen specifieke charme bevatten. Het album komt over als een volwaardig Vampire Weekend album.

'Awkward' is het openingsnummer op de EP en het is een pakkend lied over het voor de allereerste keer vallen voor een liefde. Er is een onschuldige tienergloed in dit lied, wat ongelooflijk charmant is en het duet van Jori Davieson en Scarlett Stevens werkt goed voor de verschillende standpunten die de lyrics kwijt willen.

Waar 'Awkward' een veel meer gitaar gedreven nummer is, weet 'Rocket Ship' te overtuigen met een experimentele jam met een groot scala aan instrumenten. Dit geeft de track een eclectische sfeer mee. 'Lover' is een ander hoog tempo nummer, maar het is het lied dat echt pronkt met de korreligheid van Jordi’s zang, en dat voornamelijk in de coupletten.

Er zijn door en door dansbare melodieën en er is een aanstekelijke energie waar je niet onderuit kan op deze EP. Het is duidelijk dat dit een collectie van nummers is die met grote passie en een grote portie plezier samengesteld zijn.

Het is duidelijk dat San Cisco niet heeft geprobeerd om iets speciaals aan de EP toe te voegen en het gewoon van de eenvoud moet hebben. Ze hebben echter ook de kwaliteit om echt catchy en pakkende teksten te schrijven.

Toegegeven, de cover van Arctic Monkeys’ track '505' misschien een beetje een no go is, al met al is Awkward een verzameling van tracks die laten zien dat de band altijd in is voor een dolletje en zich nog volop in de opgroeifase van de grote artiestenwereld bevindt. En daar is helemaal niets ergs aan.
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:San Cisco Label:Island City Records
Cover Kensington - Vultures

Kensington - VulturesRuim twee jaar geleden bracht het toen nog onbekende Kensington haar eerste...

Cover BZB - Band Zonder Banaan - 7

BZB (Band Zonder Banaan) - 7 (Zeven) Wat begon als schoolbandje tijdens de kerstviering van 1993 is nu negentien...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT