RECENSIE: Dowzer - Facing Paper Tigers

Cover Dowzer - Facing Paper Tigers
2012-09-16 Het is en blijft een leuk en sympathiek bandje dat Weezer. Waar zij inmiddels alweer zo`n twintig jaar meegaan, zo komen er steeds weer bandjes voorbij die zich op zijn minst hebben laten inspireren door de alternatieve rock van de heren. Dat geldt ook voor het uit Roosendaal afkomstige Dowzer. Hoewel, de band, die inmiddels vijf jaar bestaat, heeft duidelijk ook goed geluisterd naar punkbands als NOFX, New Found Glory en Blink 182. Hoe dan ook, ze zijn in ieder geval Internationaal actief, want naast de optredens in Nederland doen ze ook landen als België, Duitsland en Engeland aan. De nieuwe EP Facing Paper Tigers komt na het uitbrengen van twee volledige albums zelfs uit op het Japanse label Waterslide Records. Dat is ook wel duidelijk als we de EP zelf erbij pakken. De Japanse tekens vliegen je om de oren. Ook de teksten van de songs zijn zowel in het Engels als het Japans terug te lezen.

Muzikaal gezien voldoen de jongens en dame van Dowzer met EP Facing Paper Tigers volledig aan de beschrijving op de hoes: ”Punkrock for fans of New Found Glory, Weezer, The Ataris, Set Your Goals”. Helaas is de variatie wat aan de magere kant, maar dat is wel vaker het geval binnen dit genre. ‘Masochist, ‘I Will Never Conform’, ‘Hope Is For Suckers’, ’Denied In Return’ en ‘Friendshipwreck’ laten zien dat de thema`s nogal standaard zijn voor de punkhoek. Vijf soortgelijke songs die aardig in het gehoor liggen. Niet moeilijk doen, maar gewoon lekker spelen. Het resulteert echter nooit in memorabele songs.

Opener ‘Masochist’ klinkt lekker catchy en ook ‘Hope Is For Suckers’ laat een sterke indruk achter, maar we hebben het eerlijk gezegd eerder gehoord. Niets ten nadelen van Dowzer, want je hoort echt wel dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Het zit aardig in elkaar, alleen de echt sterke hooks blijven uit. Dat gemis breekt de EP een beetje op. Slecht is het materiaal op Facing Paper Tigers echter niet, het zou alleen geen kwaad kunnen als Dowzer zich iets meer zou onderscheiden.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Dowzer Label:Eigen Beheer
Cover Phantom Limb - The Pines

Phantom Limb - The Pines Phantom Limb is een band uit Bristol die iets doet dat weinig gedaan wordt;...

Cover Dave Stewart - The Ringmaster General

Dave Stewart - The Ringmaster General The Blackbird Diaries van Dave Stewart werd hier op Festivalinfo niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT