RECENSIE: The Fruitmachine - The Fruitmachine EP

Cover The Fruitmachine - The Fruitmachine EP
2012-09-26 The Fruitmachine bestaat uit drie jongens uit het Noord-Hollandse Andijk. De liveset wordt gevuld met onder andere covers van The Black Keys, AC/DC en The Hives, maar inmiddels wordt er ook gewerkt aan eigen materiaal. Het resultaat: een EP met drie scherpe nummers.

Opener ‘Home’ doet in eerste instantie herinneren aan een ruwe demo van The Black Keys, maar dan zonder pakkend melodietje waar dat tweetal zo in uitblinkt, maar wel met een half zingende, half rappende Bram Blom. De zang is niet briljant, maar doet op de overige twee nummers aan als een moderne versie van Johnny Rotten van The Sex Pistols, al ontbreekt het op dat vlak weer aan dezelfde gedrevenheid en opgekropte woede. Ook muzikaal is op deze naamloze EP een voorzichtige parallel te trekken met deze legendarische Britse punkband, in het bijzonder bij ‘Stick Your Head In The Sand’. Niet al te moeilijk doen, gewoon liedjes maken. De nummers van The Fruitmachine zijn niet bijster origineel of bijzonder, maar luisteren aardig weg.

Het is echter maar de vraag of we hier te maken hebben met een volgend Nederlands succesverhaal als De Staat en Go Back To The Zoo. De liedjes missen daarvoor nog te veel een pakkend element en zijn te weinig onderscheidend. Maar de bandleden zijn nog jong (tussen de zeventien en twintig jaar), dus The Fruitmachine heeft de tijd om te bouwen.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:The Fruitmachine Label:Eigen Beheer
Cover Sidewalk (punk) - We Are The Radio For The Night So Shut Up And Dance

Sidewalk (punk) - We Are Your Radio For The Night So Shut Up And DanceEven een lofzang op de voorkant van de hoes van EP We Are Your Radio For The...

Cover Hugh Cornwell - Totem & Taboo

Hugh Cornwell - Totem & Taboo Totem And Taboo refereert aan een collectie essays van Sigmund Freud. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT