RECENSIE: Mick Hucknall - American Soul

Cover Mick Hucknall - American Soul
2012-11-22 In 2007 kwam Simply Red met de aankondiging dat de band het definitief voor gezien zou houden. De echte opheffing van de groep liet nog eventjes op zich wachten, maar in 2010 traden de heren voor de allerlaatste keer in Nederland op. Inmiddels heeft frontzanger Mick Hucknall zijn solo carrière verrijkt met alweer een tweede album. Op American Soul duikt de zanger in de Amerikaanse platenkast. Twaalf klassieke soul nummers worden in een nieuw jasje gegoten.

De plaat lijkt het directe gevolg te zijn van de tournee die Hucknall twee jaar geleden maakte met The Faces. Daar mocht de zanger al voorzichtig snoepen aan de oude soul klassiekers. Zo brachten ze regelmatig ‘I’d Rather Go Blind’ ten gehore. Een nummer dat ook op American Soul te vinden is. De bluesklassieker weet ook onder leiding van Hucknall de meeslepende opbouw te behouden. Als luisteraar sleept de aangename stem van Hucknall je voortreffelijk mee door het nummer. Deze zelfde opbouw valt te horen op Ray Charles’ ‘Lonely Avenue’. Over het redelijk simpele ritme weet de zanger de spanning keurig op te bouwen.

Mick Hucknall gooit het ook regelmatig over een andere boeg. Een handjevol liedjes neigt meer naar de zwoele jazz. ‘It’s Impossible’ wordt bijvoorbeeld ondersteund door een orkest. Met minieme begeleiding van dat orkest zingt Hucknall in Frank Sinatra stijl het nummer in.

Op American Soul heeft Hucknall met het opnemen van enkele klassieke soulliedjes waarschijnlijk zijn hart gevolgd. Het resultaat is een twaalftal nummers die voor hem van groot belang zijn. Nummers als ‘I’d Rather Go Blind’ en ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ zijn echter al oneindig vaak gecoverd. Hoewel de voormalige Simply Red zanger er zeker degelijke vertolkingen van maakt, lukt het Hucknall niet om de liedjes nieuwe urgentie mee te geven.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Mick Hucknall Label:Warner Music Benelux
Cover Fakkelteit Groep - Vol. 4

Fakkelteit Groep - Vol. 4De Fakkelteitgroep is een platform voor gelijkgestemden rond de stal van de...

Cover Krema Kawa - En Tu Casa

Krema Kawa - En Tu Casa En zo ben je lijstaanvoerder van de Spaanse hitlijst. Populaire namen als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT