RECENSIE: C2C - Tetra

Cover C2C - Tetra
2012-12-06 Eind augustus bespraken wij hier reeds de EP Down The Road van het Franse DJ gezelschap C2C. Inmiddels ligt hun volledige debuutalbum Tetra in de winkel. In de tussentijd traden ze op tijdens het Amsterdam Dance Event, mogen ze in januari een EBBA Award in ontvangst nemen en zijn ze genomineerd voor 3voor12 Song van het jaar.

Tetra vormt in elk opzicht het verlengde van Down The Road. Vier van de zes nummers die op het vorige schijfje stonden zijn ook terug te vinden op Tetra. Dit is uitgebreid tot een volledig project van veertien liedjes. Muzikaal gezien passen de nieuwe nummers precies in het straatje van Down The Road.

Het zijn de gastartiesten die, tussen het scratchwerk door, voor de leukste liedjes zorgen. Zo klinkt de rapper Pigeon John op ‘Because Of You’ sterk als Will I Am. Dankzij de soulvolle bijdrage van Olivier Daysoul is ‘Who Are You’ een ontzettend lekker Electro soul nummer in de stijl van Jamie Lidell. Hier komen de scratchende DJ’s precies op de juiste momenten binnenvallen. Ten slotte wordt het derde hoogtepunt gevormd door de Ghanese rapper Blitz The Ambassador. Zijn raps passen perfect bij het funky ritme van ‘Together’. Het is hier vooral bijzonder hoe er subtiel een Afrikaans gitaartje door de blazers en drums heen gemixt is.

Over de gehele linie heeft Tetra echter hetzelfde gevoel als de Down The Road EP. De vier DJ’s hebben een ontzettend indrukwekkend live optreden, maar een plaat van begin tot einde boeiend houden lukt nog niet. De geproduceerde beats klinken lekker, helaas weten de nummers zelden een enthousiast vuurtje aan te steken. Terwijl je na afloop van de korte EP nieuwsgierig werd naar meer C2C, duurt Tetra net een paar minuten te lang.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:C2C Label:CNR Music
Cover Left Hand Georges - The Painter

Left Hand Georges - The Painter Left Hand Georges is een Belgische kunstenaar en muzikant. Van zowel zijn...

Cover Fakkelteit Groep - Vol. 4

Fakkelteit Groep - Vol. 4 De Fakkelteitgroep is een platform voor gelijkgestemden rond de stal van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT