RECENSIE: C2C - Down The Road EP

Cover C2C - Down The Road EP
2012-08-31 Het collectief C2C is, op het eerste gezicht, allesbehalve een gevestigde naam in het muzieklandschap. Desondanks hebben de vier DJ’s die de groep rijk is al verscheidene wapenfeiten op hun naam staan. Vier jaar op rij wisten de heren het wereldkampioenschap hiphop DJ’en op hun naam te zetten. 20Syl en Greem stonden aan de basis van Hocus Pocus, internationaal misschien wel de meest bekende Franse hiphopband, en Atom en Pfel op hun beurt wisten veel bekendheid te vergaren als leden van de electrogroep Beat Torrent. Wie enkele minuten op Youtube zoekt op de naam C2C is ook meteen verkocht; hier staat een indrukwekkende scratch show.

De EP Down The Road is de eerste release van het collectief. Tijdens openingnummer ‘Down The Road’ blijkt al dat het gezelschap niet te beroerd is om buiten de begaande paden te treden. Een voortreffelijk bluesritme inclusief mondharmonica opent de plaat. Dit verrassende blijft over de gehele tape van vijf nummers en één bonusremix hangen.

De vier DJ’s scratchen en mixen er lustig op los. Verspreid over de nummers blijkt dat allen voorzien zijn van een vleugje funk. Dit uit zich meestal in de refreinen en de vocalen. Tijdens ‘The Beat’ wordt er een keurig geijkt funkritme in het refrein gezongen. In plaats van normale instrumenten op de achtergrond, wordt de zang echter gedragen door het scratch werk van de verschillende heren.

Wie Down The Road combineert met de aanwezige Youtube beelden van C2C weet dat hier wederom een ijzersterke live act staat. Met deze tape op zak kan het viertal zich makkelijk meten met acts als Birdy Nam Nam en Wax Tailor. Willen ze echter nog een stapje groter worden en meer doorbreken naar het grote publiek, dan zal er op het debuutalbum een schepje bovenop gegooid moeten worden. Waar het bij Birdy Nam Nam ook volledig om de live ervaring draait, lukt het tevens C2C nog niet om nummers te produceren die lang blijven hangen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:C2C Label:CNR Music
Cover Gabby Young & The Other Animals - The Band Called Out For More

Gabby Young & The Other Animals - The Band Called Out For MoreIn 2009 wist Gabby Young met We’re All In This Together één van de...

Cover Antibalas - S/T

Antibalas - S/T Antibalas is een van de vele ruwe diamanten die het Daptone label rijk is....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT