RECENSIE: Mary Lou - Aging

Cover Mary Lou - Aging
2013-04-22 Er komen bij festivalinfo heel wat releases langs. Zo kan het een keer voorkomen dat een recensie een tijdje op zich laat wachten. Dat is bij deze bespreking ook het geval. Mary Lou is het alias van Milou Pasveer, een singer-songwriter uit Enschede. Eind vorig jaar debuteerde ze met de in eigen beheer uitgebrachte EP Aging.
Het betreft een verzameling korte, persoonlijke liedjes. De fraaie vormgeving verdient alvast een pluim.

De EP trapt af met het redelijk uptempo popliedje ‘You’, een niet heel bijzonder nummer, maar het ligt wel lekker in het gehoor. ‘Back Together/ For The First Time’ is compositorisch gezien een stuk interessanter; melodieus, fraai gearrangeerd en gevoelig. Wat in dit nummer echter wel opvalt is dat Milou haar stemgebruik wellicht nog iets beter moet leren doseren. Ze zingt goed en zuiver genoeg, maar het ontbreekt een beetje aan nuance. Ze zingt de ballades met bijna evenveel kracht als de popliedjes. Hierdoor komt de gevoeligheid van zo’n liedje er niet optimaal uit.

Tekstueel valt er ook nog wel wat winst te behalen; clichés worden nergens geschuwd en op menig plaats is het Engels te simplistisch. Toch zijn er ook genoeg pluspunten te noemen: Mary Lou weet hoe je een goed liedje moet smeden met een kop en een staart en de muzikale kwaliteiten van haarzelf en haar bandleden zijn zeker hoorbaar. De EP weet ook, door de variatie in liedjes, de aandacht van de luisteraar vast te houden.

‘Go’ is tenslotte een fraaie compositie met mooie koortjes in de refreinen. Dit nummer had wat mij betreft ook wel langer mogen duren, hetgeen altijd een goed teken is. Al met al een aangename luisterervaring van een singer-songwriter die duidelijk groeimogelijkheden heeft en wellicht nog een mooie muzikale toekomst tegemoet gaat.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Mary Lou Label:Eigen Beheer
Cover Maslov - Maslov

Maslov - Maslov Maslov is een Nederlands kwartet dat in eigen beheer haar titelloze debuut...

Cover Liar Dice - No.1

Liar Dice - No.1 Als je je band Liar’s Dice noemt dan kan het haast niet anders of je speelt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT