RECENSIE: Ian McLagan & The Bump Band - United States

MacLagan
2014-09-02 Leonard Cohen, Bob Dylan, Mick Jagger, Paul Mccartney, David Bowie; allemaal artiesten die (ruimschoots) de pensioengerechtigde leeftijd hebben behaald, maar toch nog altijd optreden en nieuwe albums uitbrengen. Hoewel al lang niet meer actueel, is er toch nog altijd behoorlijk veel animo voor de releases van (onder andere) deze oude meesters. Ze weten nog immer, live en op de plaat, indruk te maken.

Er zijn echter ook veel gevallen bekend van vijfenzestigplussers in de muziek die ook nog steeds graag willen, maar dat misschien beter achterwege zouden kunnen laten.
Of oude rot Ian McLagan (toetsenist bij/voor Small Faces, The Faces, The Rolling Stones) in de eerste of tweede categorie past, valt nog te bezien.

McLagan bracht dit jaar met zijn vaste band, the Bump Band, een album uit met tien nieuwe songs. Een album dat de titel United States draagt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: grote indruk maken de nieuwe songs van de oude meester niet.
McLagan klinkt als een bluesy versie van Paul McCartney (qua stem dan, niet qua kwaliteit van de liedjes). Maar waar bijvoorbeeld McCartney vorig jaar nog een behoorlijk modern klinkend album uitbracht, klinkt dit album van Ian McLagan en zijn Bump Band vrij oubollig. Een popliedje als 'Love Letter' komt eigenlijk nog het beste uit de verf.

Hoewel McLagan zich nog immer een kundige toetsenist toont, hebben de jaren duidelijk hun sporen achtergelaten op diens stembanden. Ook als songwriter komt de oude rot minder uit de verf dan met zijn spel. De teksten zijn veelal simpel (voorbeeld: “I'm yours babe, you're my baby, I'm your baby now”) en de liedjes, meer dan eens nogal eentonig van aard, zijn niet van hoogstaand niveau.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Ian McLagan & The Bump Band Label:Yep Roc Records
Cover Eileen Rose - Be Many Gone

Eileen Rose - Be Many Gone Eileen Rose heeft al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd....

Phil/Dave

Dave Alvin & the Guilty Men - Common Ground: Dave Alvin & Phil Alvin Play And... Big Bill Broonzy leefde van 1893 tot 1958. In deze vroege periode stond de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT