RECENSIE: Zero 7 - The Garden

Zero 7 - The Garden
2006-06-02 Een regelrechte lentehit die het waterige zonnetje in Holland laat stralen. Dat is het derde album van het gouden duo genaamd Zero 7. Waar ontelbare artiesten in een zwart gat verdwijnen bij de opvolgers van hun debuut, maakt dit Britse spektakel zijn naam meer dan waar. Henry Binns en Sam Hardaker hoeven allang niet meer vergeleken te worden met ‘Moon Safari’ Air.

Met The Garden heeft deze formatie gekozen voor een retraite; verhuizen, bouwen van een studio en BBQ’en met vrienden. Dit alles om weer fris en fruitig demo’s aan de hand van gitaar en piano te kunnen creëren. Het Britse stel is daar aardig in geslaagd.

The Garden heeft weliswaar niets te maken met tuinieren, zoals Binns en Hardaker stellig verkondigen. Een perfecte compilatie van muziekstukken des te meer. Daarbij komt de moeilijke zo niet onmogelijke opgave om deze plaat in een genrehokje te plaatsen. Het omschrijven van de sfeer die je huiskamer vult bij de eerste loungeklanken van dit schijfje des te meer. Laat die zomer maar beginnen met de funky beats van You’re My Flame, het prachtige gitaarspel van Jose Gonzales op Futures en de onvervalste soul van Throw It All Away. Het jazzy loungegevoel komt helemaal tot zijn recht met het zwoele stemgeluid van vocaliste Sia. De debuterende vocals van Henry op de aftraptrack Futures hebben niets weg van gevallen hoogmoed.

Conclusie? Trek de flessen rosé maar open en sla het geruite picknickkleed gezellig samen uit. The Garden doet namelijk het zomergevoel van 2001 herleven. Een geslaagde stap richting ‘back to basic’. Nog steeds niet verliefd? Luister naar Zero 7. ‘Take a change on me……you’ll find peace with me’.
Recensent:Roxana König Artiest:Zero 7 Label:Atlantic Records
Jan Donkers - Mijn Muziek

Jan Donkers - Mijn MuziekJan Donkers is schrijver en radiomaker. Als muziekjournalist schreef hij...

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium Gelukkig. Californication is geen eenmalige opleving van de Red Hot Chili...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT