RECENSIE: Wolf in Loveland - Wolf In Loveland

Cover Wolf in Loveland - Wolf In Loveland
2013-05-06 Wolf In Loveland is een zevenkoppige band rondom de pas twintigjarige singer-songwriter Jan Minnaard, die de Zeeuwse Belofte en in 2012 ook de Grote Prijs van Zuid-Holland op zijn naam schreef. Na het zelf geproduceerde debuut Homegrown is het nu tijd voor de volgende stap vooruit. Die stap is de titelloze tweede langspeler van de band.

Het album telt elf liedjes en begint gelijk met één van de sterkste: het folky ‘Nothing At All’. Het nummer heeft fijne samenzang en een lekker uptempo ritme. Het tweeluik ‘Tattoos’ en ‘Tattoos #2’ is ook één van de hoogtepunten van het album. ‘Truth Be Told’ is vervolgens een leuk folkliedje met de tegenwoordig onvermijdelijke banjo. Het valt op dat de beste liedjes van het gezelschap op de eerste helft van het album staan. Het lange ‘Other Sides/Neon Light’ en de reprise die er aan vooraf gaat zijn interessante en gedurfde tracks. Ze laten een ander geluid horen en treden buiten de grenzen van wat de band op de overige nummers doet. Hadden deze tracks er niet op gestaan, dan was de flow van het geheel misschien beter, maar ze laten wel horen dat de band durft te experimenteren. En laat dat nou iets zijn dat in de folkwereld veel te weinig gebeurd.

Valt er dan niets aan te merken op deze schijf? Toch wel; Minnaard zingt hier en daar ietwat onzuiver (alhoewel hij over de algehele linie goed zingt) en soms zouden de arrangementen wat spannender mogen. De muzikale partijen doen de ondergetekende nergens opveren, alhoewel op het spel niets aan te merken is. De gitaren zijn op sommige plaatsen ook niet helemaal lekker gestemd, lijkt het. Zetten ze bij die derde nog even de laatste puntjes op de i, dan komt het helemaal goed met deze getalenteerde band met potentieel.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Wolf in Loveland Label:Eigen Beheer
Cover Erny Green - Sound Of Neonlight

Erny Green - Sound of NeonlightDe laatste tijd hoor je veel geluiden over de mate waarin het Nederlandse...

Cover Portico Quartet   - Live/Remix

Portico Quartet - Live/Remix Voor eenieder die veel elektronica luistert en zich ook eens wil verdiepen in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT