RECENSIE: Vicious Rumors - Electric Rumors

Cover Vicious Rumors - Electric Punishment
2013-05-08 Precies twee jaar na Razorback Killers komt Vicious Rumors met een nieuwe plaat. De elfde alweer. Niet eens zo erg veel als je beschouwt dat de band rond gitarist Geoff Thorpe alweer 34 jaar bestaat. De nieuwste schijf heet Electric Punishment. Het album is opgenomen met min of meer dezelfde bezetting als Razorback Killers, wat een unicum mag heten in de Vicious Rumors geschiedenis.

Electric Punishment lijkt in alles op zijn voorganger en daardoor ook weer op Digital Dictator uit 1988; de blauwdruk voor een Vicious Rumors album. Verkeerd doen de mannen rondom Geoff Thorpe het niet natuurlijk, maar het is wel weer veel van hetzelfde.

Na vier stevig doorratelende nummers krijgen we de bekende powerballad in de vorm van ‘Escape(From Hell)’. Door de stem van Brian Allen die sterk op die van David Wayne (R.I.P) lijkt, doet het nummer wel wat aan Metal Church denken. Het moet gezegd, Allen weet hier wel een snaar te raken en zorgt zowaar voor een flinke dosis kippenvel. Halverwege gaat het tempo even omhoog. Het moet tenslotte wel metal blijven.

Ook een soort van powerballad, maar een misser van jewelste is ‘Together We Unite’ dat over vriendschap gaat maar een behoorlijk cheesy karakter heeft. Deze moet je gewoon even doorspoelen want het doet niets af aan de rest van het album dat van constante kwaliteit is. Zo is het eveneens vrij rustige ‘Eternally’ wel heel mooi. Het is een soort liefdesliedje, maar dan wel van het beste soort. Daarna is het nog even rocken tot het einde met ‘Thirst For A Kil’ en de door Geoff Thorpe zelf gezongen Kiss cover ‘Strange Ways’.

Vicious Rumors wijkt op Electric Punishment geenszins van de (door haarzelf) gebaande paden af. Het levert een album op dat niet verrassend is, maar lekker wegluistert. Uiteindelijk moet muziek wel vermaken en dat heeft Vicious Rumors goed begrepen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Vicious Rumors Label:SPV
Cover Stuurbaard Bakkebaard - Boys Do Cry

Stuurbaard Bakkebaard - Boys Do CryZo origineel als de bandnaam is de muziek niet, maar toch is het goed om weer...

Cover Sodom - Epitome Of Torture

Sodom - Epitome Of Torture Sodom behoort al dertig jaar tot de top van de Duitse thrashmetalscene. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT