RECENSIE: Broken Hope - Omen Of Disease

Broken Hope
2013-10-17 Broken Hope is een band die nog stamt uit de tijd van de eerste golf deathmetalbands die ons begin jaren negentig teisterde. De band bracht in 1999 haar vijfde en voorlopig laatste plaat uit. De band kapte er daarna voor een flinke tijd mee, en een op handen zijnde reünie werd doorkruist door de zelfmoord van zanger Joe Ptacek. Uiteindelijk besloten bassist Shaun Glass en gitarist Jeremey Wagner toch een doorstart te maken met drie nieuwe muzikanten.

Het resultaat van de doorstart heet Omen Of Disease, de zesde plaat van deze Amerikanen. De deathmetal is doorspekt met grindcore-invloeden en de ultralage gutturale grunt van Damian Leski draagt een stevig steentje bij aan het extreme karakter van de muziek. De loodzware trage riffs die de band zo nu en dan laat horen gaan enigszins richting Obituary. Een redelijk progressief klinkend nummer als ‘Rendered Into Land ’ gaat muzikaal gezien dan weer de kant van Pestilence op.

Voor de rest is Omen of Disease, een mooie afwisseling tussen loodzware riffs en snoeiharde blastbeats. De spaarzame gitaarsolo’s laten horen dat de band uit begenadigde muzikanten bestaat. Wel is de stem van Leski de grootste aandachtvrager waardoor de muzikaliteit van de heren soms wat naar de achtergrond dreigt te raken. Mooi afwisseling is er te vinden in ‘Ghastly’, met zijn sacrale achtergrondgeluiden, en het eerder genoemde technische ‘Rendered Into Land’. Verder horen we dat Leski ook nog zijn pigsqueal regelmatig van stal haalt zoals in het titelnummer en ‘Predacious Poltergeist’.

Voor de liefhebber van brute metal valt er op Omen Of Disease genoeg te genieten, al halen de heren het nooit bij de echt grote namen zoals Obituary, Morbid Angel of Napalm Death. Voor liefhebbers van melodie is deze plaat een absolute nachtmerrie, maar daar is het Broken Hope natuurlijk niet om te doen. De oldschool deathmetal liefhebbers zullen blij zijn dat de band weer bestaat
Recensent:Jan Didden Artiest:Broken Hope Label:Century Media
Cover Arrows Made of Desire - Fate

Arrows Made of Desire - FateHoe vaak kom je een Chinees indie-album met Engelstalige lyrics tegen? Niet...

Cover Eyes Set To Kill - Masks

Eyes Set To Kill - Masks Als er een band is die een draaideursysteem kent wat betreft leden, dan is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT