RECENSIE: Scott H. Biram - Nothin`But Blood

Scott H.
2014-02-11 Scott H. Biram gaat als one man band door het leven. Met de bijnaam The Dirty Old One Man Band weet je meteen waar de Amerikaan voor staat; vuige Amerikaanse rock ’n roll. Nothin’ But Blood is het laatste album in zijn imposante oeuvre. Naast zijn one mand band viel Scott H. Biram nog te bewonderen in een punk gezelschap en een bluegrass groep. Op Nothin’ But Blood probeert hij het beste van beide werelden te combineren.

Deze plaat is voor de ene helft gevuld met vuige Amerikaanse rock ’n roll, de andere helft met rustigere nummers. Met name wanneer er alcoholische dranken aan te pas komen, leeft Scott H. Biram zich uit. Tijdens ‘Alcohol Blues’ zweept zijn drumspel het ritme op en klinkt de gitaar snoeihard. ‘Only Whiskey’ gooit er nog een schepje bovenop en is een bak herrie waar de artiest tegen de punk aan schuurt. Het afsluitende ‘Around The Bend’ heeft bijna een metal gevoel.

Gelukkig wordt het gas ook teruggedraaid op enkele momenten. Of hij zingt over de goede wiet in Vietnam op ‘Nam Weed’ of dat hij beter alleen door het leven kan op ‘Never Comin’ Home’, tijdens deze momenten komt er een Johnny Cash en Kris Kristofferson gevoel door. Dan blijkt Biram die herrie helemaal niet nodig te hebben. Zijn snik in de stem klinkt heerlijk en deze country nummers overtuigen vele malen beter.

Dat maakt Nothin’ But Blood een leuke plaat, die helaas ontsiert wordt door de verscheidene pogingen indruk te maken met een stevig geluid. Dat Scott H. Biram alle instrumenten op deze momenten tegelijk bespeelt is indrukwekkend, hij bevalt echter een stuk beter met enkel een akoestische gitaar en de pure countrystem.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Scott H. Biram Label:Bloodshot Records
Cover FM359 - Truth, Love And Liberty

FM359 - Truth, Love And LibertyVernoem je band naar een snelweg, breng een album uit dat Truth, Love And...

Cover The Weatherman - Weatherman

The Weatherman - Weatherman Niet vaak krijgen we albums uit Portugal voorgeschoteld. Maar The Weatherman...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT