RECENSIE: Counter Jib - Counter Jib EP

CJ
2014-10-01 Het Utrechtse Counter Jib zal zeer binnenkort haar debuutalbum Mirk & Marvel aan ons presenteren. Als voorproefje hierop hebben wij een EP gekregen met daarop vier nummers die op de debuutplaat gaan verschijnen. Met die vier songs krijgen wij alvast een goede indruk hoe de plaat moet gaan klinken. De muziek op de EP laat horen dat Counter Jib rock maakt die ons, volgens eigen zeggen, helemaal terug in de ninetees moet gaan brengen.

Bekendste lid van de band is Florian Wollf, die in 2009 op het Noorderslag festival door 3FM als Serious Talent werd verkozen, maar ook al eens als singer/songwriter de finale van De Grote Prijs van Nederland haalde. De andere heren zijn misschien iets minder bekend, maar hebben zich ook al her en der laten gelden. Die ervaring van de heren is dan ook goed hoorbaar in de songs en de strakke uitvoering daarvan.

Het is dan ook prima aan te horen wat de drie vrienden ons brengen. Zo is ‘Golden Sofa’ een catchy kruisbestuiving tussen oude bluesrock en jaren negentig grunge. Zeg maar een mix van Bad Company, de oude ZZ Top en Pearl Jam. In het daaropvolgende lekker droge ‘Lion’s Den’ horen we een stevige tic van Queens Of The Stone Age, gekoppeld aan een meezingbaar refrein.
De EP vervolgt met ‘Bigger Than Better’, een lekker vlot en opvallend nummer waarin zanger Florian Wolff een lekkere rauwe zangpartij aan ons toevertrouwt. De catchy koortjes en shouts met begeleiding van de fijne riff zorgt er voor dat we verrukt opveren. De akoestisch beginnende afsluiter ‘Almost Home Again’ is wat relaxter van aard, maar bouwt mooi op en ontpopt zich als een episch klinkend werkje.

Counter Jib is een prima no-nonsense rockband die stevige rock weet te koppelen aan toegankelijke melodieën. Zeg maar een soort Nederlandse Foo Fighters. Het wachten is dus op het debuutalbum. Afgaande op dit voorproefje kan dat amper tegenvallen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Counter Jib Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Too Tangled - Stay Restless

Too Tangled - Stay RestlessDe roes van een drukke tour - altijd maar onderweg naar het volgende optreden...

Cover Radar Men From the Moon - Strange Wave Galore

Radar Men From the Moon - Strange Wave Galore Het Austin Psych Fest is de festivalhemel voor psychliefhebbers. Goed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT